McMain koppelen met andere systemen

Een van de grootste valkuilen van de digitale wereld. Het dubbel in moeten voeren van gegevens in verschillende systemen. Niet alleen is dit nadelig voor je effectiviteit, het is ook een doorn in het oog van de eindgebruiker. Het nieuwe systeem zou ons werk makkelijker maken toch?

Wij weten als geen ander dat dit een compleet onwenselijke situatie is. Hierom denken en bouwen we graag samen met jullie aan een koppeling tussen McMain en een ander systeem. Een interface.
Als het nu gaat om een koppeling met je ERP-systeem, je HRM-systeem, je OEE-systeem of je SCADA-systeem, wij koppelen alles aan elkaar. Dit alles om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je onderhoud en het gebruikersgemak te verhogen.

Sinds de komst van de McMain API hebben we al vele tevreden klanten mogen helpen bij het koppelen van hun McMain systeem aan een ander stuk software. Hoewel het woord ‘interface’ bij menigeen hoofdpijn bezorgd, is dat vandaag de dag zeker niet meer nodig. Met de technologie van vandaag hoe je je geen zorgen meer te maken over maandenlange implementaties, nachtelijke verwerkingen of verlopen wachtwoorden. De API zorgt ervoor dat we op basis van een functioneel ontwerp al snel stappen kunnen zetten naar een werkende interface, welke live data stuurt tussen de systemen.
Consultant Richard legt uit hoe dit traject verloopt:

De eerste stap is het aangaan van een gesprek met de klant, een zogenoemd inventarisatiegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we zoeken naar antwoorden op de wat, waarom, wie vragen. Ofwel, we moeten weten welke data er over en weer gestuurd moet worden, wat hier de reden voor is en met welke andere partij dit moet gebeuren.
Wanneer we dit scherp hebben gaan we aan de slag met een functioneel ontwerp. Binnen dit ontwerp schrijven de interface uit en brengen we ook alle randinformatie in kaart.
Dit ontwerp spreken we samen door. Na goedkeuring hiervan gaan we aan de slag met een technisch ontwerp. Dit wordt de blauwdruk voor de uiteindelijke interface. Hierin specificeren we bijvoorbeeld de interface methode. Indien de interface samen met een andere partij opgezet moet worden, zullen deze hier ook bij betrokken worden.
Met zowel het functioneel als het technisch ontwerp op zak is het tijd om te gaan bouwen.
Vanaf hier gaat het snel. We beginnen een periode van ontwikkelen, testen en na goedkeuring publiceren.
De belangrijkste stap is dus eerst duidelijke antwoorden krijgen op de bovengenoemde vragen tijdens het inventarisatiegesprek. Hierna kan het snel gaan en is het mogelijk om binnen een maand een werkende interface te hebben draaien!

Waar kan McMain Online mee gekoppeld worden?

Interface met een HRM systeem

Het Human Resource Management systeem is toch wel een van de belangrijkste systemen binnen je organisatie. Het zorgt er namelijk onder andere voor dat jij je salaris uitbetaald krijgt. Binnen McMain is het mogelijk om je uren te registreren, welke vervolgens middels een interface doorgeboekt kunnen worden naar je HRM systeem. Zo hoef je niet twee maal je uren te registreren.

Interface met een OEE systeem

Het Overall Equipment Effectiveness systeem meet de effectiviteit van bijvoorbeeld je productielijnen. Denk hierbij aan het verschil aan in- en output van je lijn, de beschikbaarheid omtrent het produceren en de algehele prestatie. Ofwel, hoeveel procent van mijn productiecapaciteit gebruik ik eigenlijk? Dusdanige systemen worden regelmatig gevuld met sensordata. Deze data kan natuurlijk ook erg goed gebruikt worden binnen McMain. Want, als er niet geproduceerd wordt wanneer dat wel zou moeten, dan is er dus sprake van een verstoring van het process. Middels een interface krijg je in McMain direct een melding binnen, wanneer een verstoring als deze voorkomt.

Interface met een SCADA systeem

Supervisory Control And Data Acquisition. Een hele mond vol. Hoewel een SCADA systeem erg veel overeenkomt met een OEE systeem, heeft het toch wel iets meer functies dan alleen het inzichtelijk maken van je productiviteit. Een SCADA systeem kan namelijk verantwoordelijk zijn voor het aansturen van je hele fabriek. Dit gebeurd door middel van PLC’s welke zowel aangestuurd als uitgelezen kunnen worden middels je SCADA systeem. Net als een OEE systeem kan een SCADA systeem je echter ook voorzien van informatie omtrent verstoringen van je productieproces. Ook hier kan een interface dus een oplossing bieden om deze data ook direct in McMain inzichtelijk te krijgen.

Interface met een dashboard tool

Data is waardevol, maar natuurlijk alleen wanneer deze op de juiste manier ingezien kan worden. Tegenwoordig zijn dashboard tools zoals Power BI erg populair als het aankomt op het inzichtelijk maken van data. Vanuit McMain zijn we zeer bekend met het koppelen van McMain aan dashboard tools. Daarnaast kunnen wij ook ondersteunen in het opzetten van je eigen dashboards binnen deze tools.

Klantervaring

SPHERE Nederland

"Je klikt snel door McMain heen; er is makkelijk mee te werken en alle functies zitten erin die erin moeten zitten. Denk aan preventief onderhoud en een planning."

Gert-Jan Horstra
Hoofd Technische Dienst

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.