De objectenboom is de ruggengraat van McMain

De titel geeft het al aan. Niets is belangrijker binnen McMain dan een correct opgezette objectenboom (ben je hier nog niet bekend mee? lees dan eerst dit artikel eens door). Dit is tevens de eerste stap wanneer het gaat om de inrichting van je systeem.  De manier waarop je de boom zal gaan inrichten, zal grote invloed hebben op je werkwijze binnen McMain. Ga jij bijvoorbeeld voor een inrichting op basis van afdelingen, of toch op basis van de stappen in je productieproces? Beide opties zijn prima inzetbaar. Het ligt er maar net aan hoe jij je data inzichtelijk wil maken.

Inrichting op basis van afdeling

Inrichting op basis van productieproces

Om er zeker van te zijn dat jij de juiste structuur kiest voor jou situatie, staan wij klaar om je te ondersteunen. Door de jarenlange ervaring hebben wij vele objectenbomen voorbij zien komen. Ook spelen wij vaak een belangrijke rol bij het opstellen hiervan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kunnen wij laten zien welke keuzes binnen je boom tot welke gevolgen leiden. Op basis van jou doelstellingen gaan we dus de boom opzetten.

Waar kan een consultant bij helpen?

Doelstelling

Eerst gaan we kijken naar wat je met het systeem wil bereiken. De doelstellingen. Wil je rapporteren over alle afdelingen? Dan heeft dit invloed op hoe we de boom gaan inrichtten.

De eerste opzet maken

Het meest ingewikkelde punt van de objectenboom is het begin. Wanneer we een keuze hebben gemaakt omtrent de opzet, kunnen we helpen om deze ook inzichtelijk te maken in je systeem. Dit maakt het voor jou veel makkelijker om hem verder uit te breiden.

Relevante informatie toevoegen

Per machine heb je een groot aantal invoervelden. De meeste hiervan zijn optioneel. Samen gaan we kijken welke velden er in jou geval echt toe doen en hoe we deze kunnen vullen. 

Draagvlak creëren

Een juist draagvlak voor een nieuw systeem is altijd belangrijk binnen een organisatie. Hierom zorgen wij ervoor dat elke afdeling haar steentje bijdraagt aan het opzetten van de objectenboom. Het is namelijk van groot belang dat de opstelling van de boom ook voor een ieder duidelijk is.

Eindpunt vaststellen

Wat wordt nou het diepste niveau in de objectenboom. Tot hoever moet je je machine digitaal ontleden? Aan de hand van voorbeelden kunnen wij aangeven wat in jullie geval de beste optie is. Stop je bij de machine, stop je bij het boutje? Deze keuze hangt wederom af van je doelstellingen.

Nazorg

Niet alleen helpen we mee in keuzes en het invullen van de boom. We zorgen ook voor een stukje nazorg. Aan de hand van de gewenste informatie stellen we een handleiding op, waarmee iedereen binnen jullie organisatie het systeem op de juiste manier zal gaan vullen.

Importeren

Hoewel de start van een nieuw systeem ideaal is voor het maken van een nieuwe objectenboom, kunnen wij ook probleemloos reeds bestaande data importeren. Samen kijken we naar welke data over moet naar McMain en zorgen ervoor dat dit binnen no-time geregeld is.

Klantervaring

SPHERE Nederland

"Je klikt snel door McMain heen; er is makkelijk mee te werken en alle functies zitten erin die erin moeten zitten. Denk aan preventief onderhoud en een planning."

Gert-Jan Horstra
Hoofd Technische Dienst

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je in zo’n 30 minuten een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.