Toegang tot jullie McMain data op een nieuwe manier

McMain is de afgelopen tijd bezig geweest met de ontwikkeling van de Open API. Dit betekent dat er op een nieuwe manier toegang is tot de McMain data. Met de API kun je gemakkelijk stappen zetten in het automatiseren van bedrijfsprocessen. Zo is het mogelijk om elke twee weken de draaiuren van een specifieke machine automatisch in McMain te laten zetten.

Een Application Programming Interface (API) is een verzameling van endpoints die allemaal hun eigen functionaliteit hebben. Door één van deze endpoints te benaderen, kun je een actie uitvoeren, zoals het maken van een melding of het veranderen van de gegevens van een asset. Het voordeel hiervan is dat het één integraal systeem wordt.

Waarom een API alles zal veranderen

Er gebeurt van alles achter de schermen waar je zelf niet over na hoeft te denken. Het gaat immers allemaal vanzelf als je de juiste mensen achter de toetsen hebt zitten. Maar welke voordelen gaan gepaard met de Open API van McMain?

 • Het is mogelijk om te communiceren met andere systemen
 • Integraal IT-platform creëren 
 • Geen dubbele invoer meer
 • Voorkom fouten en verloren tijd
 • Zelf aanvragen doen op de data, zonder bij de database te hoeven komen
 • Werken met Postman – bestaande en geaccepteerde tooling –

Het voordeel van deze koppeling is dat je dus niet vastzit aan het proces van McMain, maar je hebt wel onze controle. Alle data die binnenkomt van andere systemen, controleert McMain. En mocht het zo zijn dat er iets mist, dan geeft McMain aan welke informatie er mist.

De Open API in praktijk

Communicatie is belangrijk. Niet alleen voor mensen, maar ook voor systemen zoals McMain. Dankzij de Open API is het mogelijk om jouw systemen automatisch te laten communiceren met McMain. Kortom, deze koppeling maakt het allemaal stukje makkelijker want jij hoeft de informatie niet meer zelf in te tikken.

Een van de mogelijkheden met de Open API ligt in het ophalen van data. Als je gegevens over onderdelen, looptijden van contracten of facturen van de laatste bestelling in McMain hebt staan, kun je die automatisch kopiëren naar interne systemen. Verder kun je de data van McMain gebruiken om zelf statistieken te genereren over de algemene stand van zaken of dagelijkse productiviteit van de Technische Dienst.

Daarnaast biedt de Open API de mogelijkheid om data te wijzigen in het McMain systeem. Veranderingen die plaatsvinden in interne systemen kunnen dan gelijk worden doorgevoerd. Denk hierbij aan:

 • Meldingen genereren bij (ongeplande) stilstand
 • Artikelprijzen die bij de leverancier worden aangepast
 • Medewerkers die in of uit dienst gaan in het HR-systeem
 • Voorraad die wordt aangepast
 • Draaiuren toevoegen vanuit bijvoorbeeld productie systemen
 • Status van de een inkooporder wordt gewijzigd

Aan de slag
Wil je ook aan de slag met de Open API of wil je graag meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via sales@mcmain.nl of bel ons op het volgende nummer 0341 – 750 500.