12 juni 2019

Nieuwe features Grafisch Planbord: Meerdere mensen op één WO

Meerdere mensen op één WO is één van de nieuwe features van het Grafisch Planbord, maar er is meer! Ook het twee weken view, aanpassen van titels en de markering van werkopdrachten over streefdatum zijn nu in de nieuwste release. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om het planbord te voorzien van nieuwe snufjes. Lees in dit artikel meer over het Grafisch Planbord.

De nieuwe features

Wat is er nou precies aangepast aan het Grafisch Planbord? Wij geven je een overzicht!

 • Meerdere mensen op één WO
  Het is nu mogelijk om meerdere mensen op één WO te zetten. Een WO kan een kartrekker hebben die verantwoordelijk is, maar meerdere medewerkers kunnen ingepland worden om er mee bezig te gaan. Bij alle medewerkers die zijn ingepland deze WO staan. De aanpassingen die je maakt voor één persoon komen ook bij de rest door. Ook staat er weergegeven hoeveel mensen erop ingepland zijn.
 • Filter op vakgroep
  Op het planbord is het mogelijk om vakgroepen te zien en de medewerkers die daaronder vallen. Maar wat als je diverse grote vakgroepen hebt? Je kunt nu een filter instellen om te zorgen dat je alleen de vakgroep ziet welke jij nodig hebt.
 • Aantal open WO’s over streefdatum
  In de lijst van medewerkers zie je per regel wat er is ingepland. Naast de medewerker staat er een gekleurde knop met het aantal wo’s die actief zijn, maar over streefdatum. Is jouw kleur groen, ben je goed bezig. Helaas bij een rode kleur, betekent het dat er nog werk aan winkel is! Als je daarop klikt krijg je een overzicht welke WO’s dit zijn.
 • Twee weken view
  Waar het voorheen mogelijk was om per week, maand of dag te zien is er nu ook de mogelijkheid om per twee weken een overzicht te zien.
 • Indicatie van status WO
  Bij de WO die gereed is zie je een slotje voor de titel. Dit betekent dat je niks meer kan aanpassen. Zo is er zichtbaar welke WO er afgerond is en welke niet. Op deze manier zie je de WO wel in de lijst, maar hoef je er niets meer mee te doen. Dit zorgt voor overzicht in je planning: wat wel te doen en wat niet. Aan de status van de WO is een tweede feature aangebracht. Bij een WO heb je allerlei statussen. Nu kan je aan de kleur van de WO zien wat de status is.  Het is mogelijk om de kleuren naar eigen voorkeur aan te passen.
 • Titel aanpassen
  Het is mogelijk om indirecte uren in te plannen die niet gekoppeld zijn aan WO. Deze titel kun je aanpassen. In plaats van dat er alleen titel van de uursoort staat, kan je deze ook specificeren naar eigen wens. De look & feel van de planbare uursoorten heeft ook een update. In plaats van kleurenbalken  per uursoort is het nu overzichtelijk in beeld gebracht voor de titel met een gekleurd rondje.
 • WO terugslepen naar backlog
  Voor de update moest je op de ingeplande WO en daarna op de prullenbak klikken om deze uit te plannen. Nu is het mogelijk om de WO terug te slepen naar de backlog, net zoals je deze kan verplaatsen naar een andere dag.
 • Weeknummers
  Een kleine toevoeging, maar niet geheel onbelangrijk: de weeknummers zijn toegevoegd aan de weekplanningen.

Meer weten?
Denk je dat het Grafisch Planbord ook geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling sales op het telefoonnummer 0341 – 750 500 of per e-mail via sales@mcmain.nl.