Ook deze maand hebben we weer een aantal mooie nieuwe features gereleased in McMain Online Asset Management software. In dit artikel lichten we ze toe en lees je wat de voordelen voor jou zijn.

Inkoopgroepen

Het is nu mogelijk om inkoopgroepen aan te maken in McMain Online. Je kunt per afdeling (Technische Dienst, Administratie, etc) medewerkers toewijzen aan een inkoopgroep. Zij kunnen dan namens hun afdeling inkooporders aanmaken en versturen.

Als er bijv. tien medewerkers zijn binnen de afdeling technische dienst, kunnen er twee worden toegevoegd aan de inkoopgroep. Ook werkvoorbereiders of personeel van de facilitaire dienst kunnen aan een inkoopgroep worden toegevoegd.

Inkoopgroepen komen in McMain Online onder stamgegevens te staan. Op die plek kun je inkoopgroepen aanmaken en medewerkers aan die groepen toevoegen. Medewerkers die zijn toegewezen aan een inkoopgroep, kunnen per inkooporder aangeven om welke groep het gaat.

🟢 Feature: Inkoopgroepen aanmaken in McMain Online
🔵 Voordeel: Inzicht in op welk bedrijfsonderdeel een inkooporder ingeboekt kan worden
🟡 Resultaat: Altijd inzicht in wat er per inkoopgroep is ingekocht

Factuurregistratie op inkooporder

Nadat we afgelopen mei factuurregistratie op werkopdrachten gereleased hebben in McMain Online, hebben we dit nu verder uitgebreid naar inkooporders.

Na het versturen van een inkooporder en het ontvangen van de bestelde goederen of diensten volgt uiteraard een factuur van de leverancier. Het is nu mogelijk om deze factuur te koppelen aan de betreffende inkooporder. In het nieuwe tabblad ‘Facturen’ op het inkooporder scherm staat een nieuwe button waarmee je een factuur kunt registreren.

Als je nog maar een deel van de bestelde goederen of diensten hebt ontvangen, bijvoorbeeld vanwege leveringsproblemen van de leverancier, kun je ervoor kiezen om een deelfactuur te maken. Zo kun je het geleverde deel alvast afronden voor je eigen administratie. Op het moment dat alles ontvangen is en de factuur gekoppeld is, sluit de inkooporder automatisch.

Door op een nieuwe knop in het zijmenu te klikken, kun je een overzicht van alle facturen in het systeem bekijken. Je kunt hier op doorklikken voor gedetailleerde informatie per afzonderlijke factuur.

🟢 Feature: Registreren van facturen op inkooporders
🔵 Voordeel: Je kunt het hele inkoop- en facturatieproces afronden
🟡 Resultaat: Administratief is alles digitaal vastgelegd, zodat je niets meer over het hoofd ziet

Per object aangeven of WO’s aangemaakt kunnen worden

Het is vanaf nu mogelijk om per object aan te geven of er werkopdrachten op aangemaakt mogen worden. Door een nieuw selectievakje aan te vinken geef je aan dat er geen werkopdrachten aangemaakt kunnen worden op een object.

Hiermee voorkom je dat een werkopdracht per ongeluk op het verkeerde object wordt aangemaakt. Denk hierbij aan een object dat in de boomstructuur boven het object staat waar de werkopdracht eigenlijk op geregistreerd moet worden. Dus in plaats van de werkopdracht op een defecte transportband te registreren, wordt deze op het bovenliggende object ‘Productielijn 1’ geregistreerd. Door het selectievakje bij het object Productielijn 1 aan te vinken, voorkom je dat daar werkopdrachten op geregistreerd blijven worden.

Dit werkt niet alleen makkelijker voor de TD, omdat ze direct weten om welk object het gaat. Het bespaart ook tijd omdat monteurs niet meer naar het eigenlijke probleem moeten zoeken als ze bij Productielijn 1 aankomen. Daarnaast bouw je historie op het juiste object op en kun je na verloop van tijd goed analyseren welke objecten het vaakst storingen hebben en eventueel vervangen moeten worden.

🟢 Feature: Per object aangeven of werkorders aangemaakt kunnen worden
🔵 Voordeel: Grotere kans dat werkopdrachten op het juiste object worden geregistreerd
🟡 Resultaat: Accurate historie per object opbouwen, zodat je je onderhoudsstrategie kunt optimaliseren

Klaar om te starten?

Met de gratis trial van McMain Online kun je 30 dagen aan de slag en zelf ervaren hoe onze asset management software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen. Heb jij een andere vraag, neem gerust contact met ons op.