Wat is er nieuw in McMain Online?

Afgelopen maand zijn weer wij druk geweest met de ontwikkeling van nieuwe features binnen onze asset management software. In dit artikel lichten we drie nieuwe functionaliteiten uit, en vertellen we wat dit in de praktijk betekent voor jouw dagelijkse werkzaamheden. Alle nieuw ontwikkelde features zijn mogelijk binnen McMain Online.

Factuurregistratie op werkorders

Het is vanaf nu mogelijk om facturen voor verrichtte werkzaamheden te boeken binnen de werkopdracht onder het tabje ‘facturen’ in McMain Online. De factuur wordt daarmee automatisch gekoppeld aan de bijbehorende werkopdracht. Dit werkt als volgt:

  1. Je voert de algemene gegevens in: o.a. de factuuromschrijving, kostenplaats, bijbehorende werkopdracht en welke leverancier het betreft.
  2. Daarna vul je de artikelregels in. Hier benoem je gebruikte artikelen of uren die de leverancier rekent.
  3. Nadat de kosten ingevoerd zijn, worden deze ook zichtbaar bij de materiaalkosten op de werkopdracht.

Deze feature is ideaal om achteraf, binnen de werkopdracht of object, te kunnen zien hoe de factuur is opgebouwd. Bovendien geeft dit extra inzicht waarmee ook gestuurd kan worden op bepaalde beslissingen.

🟢 Feature: Factuurregistratie op werkopdracht
🔵 Voordeel: Gemaakte kosten terugzien op werkopdracht en object
🟡 Resultaat: Nauwkeuriger inzicht in kosten op basis waarvan je beslissingen kunt nemen

Behandelgroepen

Dankzij deze nieuwe feature wordt er weer een stukje efficiënter omgegaan met meldingen. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om meldingen toe te wijzen aan een bepaalde behandelgroep. Een monteur of werkvoorbereider kan bij het invoeren van een melding zelf kiezen aan welke behandelgroep hij of zij een melding toewijst. Zo komt iedere melding gelijk bij de juiste persoon of afdeling terecht, zoals facilitair of TD. Hierdoor kan de werkopdracht direct worden opgepakt door de afdeling die hier verantwoordelijk voor is.

🟢 Feature: Behandelgroepen in McMain Online
🔵 Voordeel: Centraal punt waar meldingen binnenkomen en afgehandeld worden
🟡 Resultaat: Gebruikers zien alleen de meldingen die voor hem/haar relevant zijn

Multi-currency

Het is in McMain Online vanaf nu mogelijk om inkooporders en facturen in vreemde valuta in te voeren. Het systeem rekent dit vervolgens automatisch om naar de valuta waarmee jij standaard rekent. Heb je leveranciers uit verschillende landen? Geen probleem. Je kunt per leverancier met een andere valuta werken. Reken je liever met een andere valuta dan de Euro? Ook dat is te wijzigen.

🟢 Feature: Vreemde valuta toevoegen en standaard valuta aanpassen
🔵 Voordeel: Inkoop of factuur invoeren in valuta van leverancier of klant
🟡 Resultaat: Niet meer omrekenen en makkelijker inkopen bij leverancier met andere valuta.

Klaar om te starten?

Met de gratis trial van McMain Online kun je 30 dagen aan de slag en zelf ervaren hoe onze asset management software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen. Heb jij een andere vraag, neem gerust contact met ons op.