Maakt digitaal onderhoudsbeheer een fluitje van een cent

Ik zou graag een Excel export willen doen vanuit ons onderhoudsbeheersysteem. Een veel gestelde vraag, dus deze feature is meegenomen in deze release. Keer op keer breiden we de software iets verder uit. Laten we daarom inzoomen op de nieuwe features van deze maand, want onze knappe koppen hebben onder andere deze feature opgeleverd.

Jullie onderhoudsbeheer was al slim, maar met deze nieuwe features maken we het nog een stukje makkelijker. Ja, dat kan echt! Ook deze keer staan er weer diverse features in de spotlight die McMain verbeteren.

Wat is er nieuw in McMain Online?

Elke keer komen er nieuwe features bij die het programma sterker maken.  Daarom is het na de oplevering van de inkoop & voorraad module tijd om te kijken wat deze nieuwe snufjes opleveren. In vogelvlucht nemen we jullie mee door de nieuwe features van McMain Online.

Excel Export

Met de Excel export biedt McMain Online de mogelijkheid om van lijst schermen zoals bij werkopdrachten een export te draaien. McMain neemt alle tabelkolommen over en laadt automatisch alle werkopdrachten in het Excel document. Wel zo handig, want met één druk op de knop krijg je direct een preview in beeld die je kunt downloaden naar je pc.

Dit Excel export is natuurlijk geen vervanger van een onderhoudsbeheersysteem. Het is er puur om een overzicht te creëren, een import te doen in een ander systeem of een checklist maken van de werkopdrachten waar je een filter op hebt staan. Bijvoorbeeld welke werkopdrachten de streefdatum hebben overschreden of welke werkopdrachten nog actief zijn.

🟢 Feature: Excel export maken vanuit McMain Online
🔵 Voordeel: giet data uit McMain in je eigen bestaande rapportage-vormen
🟡 Resultaat: altijd alle data centraal

Boomstructuur in Digitale Monteur

De Digitale Monteur is verder uitgebreid met een aantal gloednieuwe features. Eén daarvan is het inzien van de objectstructuur op de Digitale Monteur app. De gelaagdheid van jouw structuur zorgt ervoor dat je snel overzicht krijgt over de relatie tussen de objecten. Daarnaast weet je direct de locatie van het object, bijvoorbeeld bij welke afdeling of welke lijn de installatie staat.

🟢 Feature: Inzien boomstructuur in Digitale Monteur
🔵 Voordeel: Snel overzicht in de locatie van je object
🟡 Resultaat: Het scheelt tijd met zoeken naar het juiste object

Object specificaties in Digitale Monteur

Binnen McMain Online was het al mogelijk om de object specificaties in te zien en aan te maken. Bij deze nieuwe release is het nu ook mogelijk om deze in te zien op de Digitale Monteur app. Elk object heeft namelijk zijn eigen relevantie informatie. Door deze op elk moment in te kunnen zien krijg je beter overzicht over de mogelijkheden van jouw installaties. En kun je dus betere en weloverwogen keuzes maken. Daarnaast zorgen deze eigen gedefinieerde velden er voor dat je je eigen werkwijze kan aanhouden. Net zo makkelijk.

🟢 Feature: Object specificaties inzien in Digitale Monteur
🔵 Voordeel: Snel en makkelijk overzicht van de specificaties van je machines
🟡 Resultaat: Eigen werkwijze kunnen aanhouden

Zelf uitproberen?

Benieuwd hoe het Grafisch Planbord, de Digitale Monteur en ons onderhoudsbeheersysteem in praktijk werkt? Vraag dan een gratis trial aan en probeer het 30 dagen gratis uit.