Want hoe kun je starten met sensortechnologie?

Het e-book over voorspellend onderhoud staat live, een logische vervolgstap na de vele vragen over het starten met voorspellend onderhoud. Dit e-book draait om de praktische benadering daarvan. Hoe pak je het aan en welke fasen doorloop je nou eigenlijk. Daarom heeft McMain een vijf stappenplan opgesteld. Zo wordt duidelijk hoe je laagdrempelig en eenvoudig kunt starten met voorspellend onderhoud. Het e-book vormt de basis voor de technische stukken die hierop volgen.

Het belang van voorspellend onderhoud

De behoefte aan het digitaal vastleggen van technische kennis wordt groter, technisch personeel juist schaarser. Er ontstaat een kloof waar voorspellend onderhoud om de hoek komt kijken. Om deze kloof op te vullen, kun je gebruik maken van voorspellend onderhoud. Met een klik op de knop begint het downloaden van ons e-book waarin wij alles uitleggen hoe je van start gaat.

Om juist de praktische kant van het voorspellend onderhoud toe te lichten, hebben we het proces in vijf stappen opgezet, namelijk:

Stap 1 Bepaal de doelstellingen

We beginnen bij het begin, namelijk de doelstellingen. Deze doelen vormen de basis van het voorspellend onderhoud project binnen jouw organisatie. Met deze doelstellingen maak je het mogelijk om een duidelijke business case op te stellen om het management te overtuigen van jouw oplossing.

Stap 2 Formuleer de doelstellingen SMART

Nu de doelen zijn vastgesteld is het van belang dat deze SMART worden geformuleerd. Dat wil zeggen: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. Met deze voorwaarden maak je het mogelijk om aan het eind van de rit te kijken of het doel behaald is. In combinatie met de handvaten die we je geven, kun je van de business case een waar plan maken.

Stap 3 Ga aan de slag met data verzamelen

Nu de voorbereiding klaar is, kun je aan de slag met het verzamelen van data. Het is tijd voor actie. Het verzamelen van data kan op verschillende manieren en we leggen precies uit hoe je dit kunt doen.

Stap 4 Zet de data om naar informatie

Als de data in huis is, is het tijd om deze data om te zetten naar informatie. Met deze informatie kun je daadwerkelijk kijken waar de verbeterslag ligt of juist waar de fouten liggen. Dit omzetten naar informatie doe je met algoritmes. Hoe dit in zijn werking gaat, leggen we in het vierde hoofdstuk uit.

Stap 5 Evaluatie en verbetering

Het allerbelangrijkste is dat je oog houdt op het project. Door met doelstellingen te werken, kun je tussendoor het proces van voorspellend onderhoud in de gaten houden. Ga je daadwerkelijk de kant op die je op zou moeten gaan? Zo niet, dan is het van belang dat je bijstuurt waar nodig. Aan het eind van het project koppel je terug of je het doel hebt behaald of niet. Op basis van deze uitkomst maak je een nieuw plan of voer je het eerste plan met aanpassingen opnieuw uit. 

Tijd om het e-book te lezen
Dit e-book omvat een stappenplan om aan de slag te kunnen met voorspellend onderhoud. Samen doorlopen we het gehele proces, vanaf het formuleren van doelstellingen tot het omzetten van data naar waardevolle inzichten. In het e-book vind je naast het stappenplan allerlei tips & tricks om een vliegende start te kunnen maken.

Zie jij het al helemaal voor je, of juist niet, en ben je benieuwd naar de rest van ons stappenplan voor voorspellend onderhoud? Download het gratis e-book dan hier. Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500.