Kansen in onzekere tijden

Het Coronavirus is niet meer weg te denken uit de samenleving en staat hoogstwaarschijnlijk op de shortlist voor de nominatie voor “het woord van 2020”. Een situatie als deze is onbekend en daarom hebben veel organisaties de afgelopen tijd een nieuw plan de campagne gemaakt. Het is een onzekere periode die aanbreekt, maar wij denken dat deze periode ook een tijd van kansen is. Wij vertellen je graag welke kansen er voor jou liggen.

De ene taak is belangrijker dan de ander. We moeten immers prioriteiten stellen. De aankomende weken zijn hét moment om te werken aan al die taken die normaal gesproken minder prioriteit krijgen. De taken die je altijd blijven achtervolgen, maar waar je niet aan toekomt. Denk aan stamgegevens bijwerken, de object hiërarchie opschonen en die ene rapportage realiseren die je elke maand weer mist. Grijp deze kans aan om met deze taken aan de slag te gaan, want als de curve eenmaal flatten is, liggen de prioriteiten weer heel anders. 

5 McMain tips om tijdens het Coronavirus door te werken:

Want wat kunnen jullie nu oppakken nu het coronavirus steeds meer plek inneemt in onze samenleving?

Tip 1: Sla je slag in jouw werkopdrachten flow

Het ideale moment om alle werkopdrachten eens door te nemen. Welke kunnen er worden afgesloten? En welke werkopdrachten kan je op on-hold zetten? Eenmaal orde geschept in deze werkopdrachten kan je de volgende stap zetten: de planning. Waarschijnlijk moet deze voor de aankomende tijd worden aangepast vanwege het Coronavirus.

Tip 2: Verbeter je onderhoudsplan

Al weken tegen oude objecten in McMain aan te hikken? Altijd al die inspectielijsten willen invoeren? Of documenten die aan meerdere machines gekoppeld moet worden? Nu is het de tijd. Hier een checklist om af te vinken:

  • Verbeteren onderhoudsmodellen
  • Registreren nieuwe objecten
  • Herinrichten object hiërarchie
  • Invoeren inspectielijsten
  • Toevoegen documenten aan objecten
  • Aanmaken storingsoorzaken & uursoorten
  • Wijzigen medewerkers(informatie)
  • Uitzoeken lopende bestellingen

Tip 3: Aanscherpen onderhoudscontracten

Heb jij al inzichtelijk welke contractors over de vloer komen bij jou? En nog belangrijker welke afspraken er op papier staan? Controleer je agenda of je mail van de afgelopen weken en maak een lijst hiervan. Zet deze lijst in McMain en je hoeft de komende tijd niet meer zelf hierover na te denken.

Tip 4: Rapportages die je al lange tijd mist

Pak je pen en papier en ga aan de slag met de lay-out van de rapportage die je al lange tijd mist. Vaak is er geen tijd om dit helemaal uit te werken, maar dit is het uitgelezen moment om dat juist wel op te pakken. Zo kun je als de rust is teruggekeerd met een tevreden gevoel terugkijken op je collectie rapportages die toch mooi is aangevuld.

Tip 5: McMain Online uitproberen

Niets is zo leuk als nieuwe speeltjes uitproberen en soms moet je de serieuze werkzaamheden even onderbreken. Ga aan de slag met jouw McMain testversie. Of breek de week met iets leuks: start de McMain Online trial. Ervaar en zie de nieuwe software zelf in deze online omgeving. 

Hulp nodig hierbij?
Wil jij hulp bij het uitvoeren van jouw digitale onderhoudsbeheer nu je werkplek of werkzaamheden anders is dan anders door het Coronavirus? Neem dan contact met ons op.