Registreer je preventieve werk in McMain

Een van de sterkste punten van een onderhoudsbeheersysteem. Het automatisch inplannen van preventief werk. Preventief werk binnen McMain omarmt alle werkzaamheden welke bedoeld zijn om storingen te voorkomen. Denk hierbij aan inspectierondes, smeerrondes, vroegtijdige vervanging en kalibraties. Binnen McMain maak je eenmalig een preventief onderhoudsmodel aan. Doormiddel van een interval zal dit model vervolgens automatisch werkopdrachten uitzetten op de door jou gedefinieerde momenten. Om het allemaal nog wat makkelijker te maken werken we binnen McMain ook met werkinstructies. Deze zijn bedoeld om meerdere werkzaamheden samen te voegen.

Preventief onderhoudsmodel

De automatische planfunctie van deze preventieve modellen kan dus zorgen voor meer rust op de afdeling. Dit werkt echter alleen wanneer de modellen op de juiste manier ingezet worden. Wat kan samengevoegd worden, hoeveel tijd gaat het in beslag nemen? Denk hierbij ook aan eventuele capaciteitsplanning. Heb je veel te maken met externe partijen, dan is het ook mogelijk om deze afspraken vast te leggen binnen preventieve modellen.

Waar kan een consultant bij helpen?

Werkzaamheden bepalen

Waarschijnlijk voer je al enig preventief onderhoud uit. Hier zullen we eerst eens naar kijken. De start van een onderhoudsbeheersysteem is namelijk een mooi moment om wijzigingen aan te brengen op de huidige werkwijzen. Wellicht kunnen we sommige werkzaamheden laten vallen of samenvoegen. Indien gewenst kunnen we samen om tafel om een FMECA analyse uit te voeren. Dit geeft direct een duidelijk beeld omtrent de gewenste hoeveelheid preventief onderhoud.

Digitaliseren preventief onderhoud

Pak de smeerlijsten er maar bij. Graag gaan we samen om tafel hoe we jouw fysieke documenten zo effectief mogelijk kunnen digitaliseren binnen McMain.

Herzien preventief onderhoud

Heb je het gevoel dat het allemaal net wat beter ingericht kan worden? Graag kijken en denken we met jullie mee om het preventief onderhoud zo effectief mogelijk in te richten,

Stop weken ondersteunen

Stopweken zijn drukke weken voor zowel de werkvoorbereider alsmede de monteurs. Binnen McMain zijn er veel planmogelijkheden om meer rust en overzicht te creëren tijdens deze weken. Tevens kunnen we even een tijdje met jullie meekijken/plannen om te zorgen dat alles goed verloopt.

Klantervaring

SPHERE Nederland

"Je klikt snel door McMain heen; er is makkelijk mee te werken en alle functies zitten erin die erin moeten zitten. Denk aan preventief onderhoud en een planning."

Gert-Jan Horstra
Hoofd Technische Dienst

FAQ

Nee, deze gegevens kunnen worden geïmporteerd naar McMain. Samen met jullie McMain consultant kunnen jullie kijken welke data nog relevant is.

De demo neemt 1,5 uur in beslag en kan plaatsvinden bij jullie op locatie of via een TeamViewer sessie.

Jazeker, met onze gratis Open API kan je McMain Online koppelen met andere systemen die je nu al gebruikt. Zo importeer je gegevens gemakkelijk van het ene in het andere systeem, doe je geen dubbel werk en voorkom je typfouten tijdens het invoeren van data.

Ja, McMain is in koop en in huurvorm beschikbaar. De huurvorm, ook wel SaaS oplossing, is een abonnementsvorm waarbij jullie maandelijks een fee betalen. Over de gehele infrastructuur hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Tijdens de trial kun je alle functionaliteiten die bij een Lite-licentie horen proberen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de software werkt en welke mogelijkheden het biedt. Wil je uitgebreidere functies van McMain Online testen? Neem dan even contact met ons op.

Met de configuratie-instellingen kan je de omgevingsinstellingen voor jouw McMain Online-omgeving aanpassen. Daarnaast is het voor beheerders mogelijk om andere McMain-gebruikers te autoriseren voor bepaalde functionaliteiten.

Als je een trial aanvraagt krijg je 30 dagen gratis toegang tot McMain Online. Je kunt alle functionaliteiten uitproberen en het systeem inrichten zoals jij wilt. Tijdens een demo geeft één van onze specialisten je een persoonlijke rondleiding door de software. Je hebt dan de mogelijkheid om al je vragen te stellen.