Ook de afgelopen weken hebben we weer een aantal mooie nieuwe features gereleased in McMain Online. Lees en bekijk hieronder wat er nieuw is in mei 2023.

Status ‘Uitlopend’ voor artikelen
Objectlocatiescherm toegevoegd in de Digitale Monteur
Materiaal inkopen op project
Meer dan 2 handtekeningen op werkvergunning

Status ‘Uitlopend’ voor artikelen

Beschikbaar voor McMain Online Lite, Team & Pro

Feature – Uitlopende artikelen
Het is vanaf nu mogelijk om een artikel uitlopend te maken in McMain Online. Wanneer je een artikel op uitlopend hebt gezet, kun je deze niet meer inkopen. Ook komt het artikel niet meer terug op een bestelvoorstel. Het is nog wel mogelijk om het artikel af te geven op een werkopdracht, zodat je eventuele resterende voorraad op kunt maken.

💡 Voordeel – Alleen de juiste artikelen inkopen
Omdat je een uitlopend artikel niet meer terug ziet komen op een bestelvoorstel, koop je deze ook niet meer in. Daardoor weet je zeker dat je de juiste artikelen inkoopt.

✔️ Resultaat – Overzicht
Doordat je artikelen die je op uitlopend hebt gezet niet meer terug ziet komen, houd je je omgeving opgeschoond en behoud je het overzicht.

Objectlocatiescherm toegevoegd in de Digitale Monteur

Beschikbaar voor McMain Online Team & Pro

Feature – Objectlocatiescherm in Digitale Monteur
Er is een nieuw scherm toegevoegd In de Digitale Monteur: objectlocaties. Op dit scherm kan je per locatie alle onderliggende objecten bekijken. Zo kan je een gebouw bijvoorbeeld onderverdelen in verdiepingen en per verdieping aangeven welke assets aanwezig zijn en onderhouden moeten worden.

Met deze feature is het voor een monteur direct duidelijk welke assets er op een locatie aanwezig zijn. Dit is met name handig voor organisaties met meerdere locaties of bedrijven die Field Service uitvoeren voor klanten.

💡 Voordeel – Overzicht
Snel en duidelijk overzicht op alle assets per (deel van) een locatie.

✔️ Resultaat – Efficiency
Doordat de monteur alle assets makkelijk kan vinden, werkt hij/zij zo efficiënt mogelijk.

Materiaal inkopen op project

Beschikbaar voor McMain Online Team & Pro

Feature – Materiaal inkopen op project
Vanaf nu kun je in McMain Online materiaal inkopen op een project. Bij het ontvangen van het materiaal wordt het dan meteen aan het betreffende project toegevoegd. De materialen die je voor projecten inkoopt worden niet bij de algemene voorraad opgeteld.

💡 Voordeel – Duidelijkheid
Dankzij deze feature hoef je geen aparte werkopdracht aan te maken om materiaal in te kopen voor een project. Zo is het altijd duidelijk welk materiaal voor een project gereserveerd is.

✔️ Resultaat – Efficiënt inkoopproces
Hierdoor wordt je inkoopproces efficiënter, omdat je gereserveerd materiaal voor projecten en standaardwerkzaamheden duidelijk kunt onderscheiden.

Meer dan 2 handtekeningen op werkvergunning

Beschikbaar voor McMain Online Team & Pro

Feature – Meer dan 2 handtekeningen op werkvergunning
In McMain Online is het vanaf nu mogelijk dat, naast de verstrekker en de houder, meerdere personen hun handtekening onder een werkvergunning zetten. In situaties waarbij verschillende veiligheidsrisico’s gelden, kan het nodig zijn dat verschillende verantwoordelijken hun handtekening zetten.

Denk hierbij aan werk dat op hoogte uitgevoerd moet worden en waarbij chemische middelen nodig zijn. In dat geval is het nodig dat iemand het klimplan goedkeurt en dat iemand anders een handtekening moet zetten voor het werken met gevaarlijke stoffen. Je past het aantal extra benodigde handtekeningen aan onder de Wervergunning Condities.

💡 Voordeel – Veiliger werken
Doordat meer specialisten de werksituatie beoordelen, wordt er veiliger gewerkt.

✔️ Resultaat – Minder kans op ongeval
Het gevolg daarvan is dat er minder kans op een ongeval is.

Ook profiteren van deze features?

Met de gratis trial kan je McMain Online 30 dagen zelf ervaren. Zo kom je erachter hoe de software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen.
Ben je al klant van McMain en wil je overstappen naar McMain Online? Neem dan even contact met ons op via onderstaande button.