De nieuwe features voor deze maand:

Redencodes op inspectieregels

Zoeken door feedback werkopdrachten per object

Ploegen

Redencodes op inspectieregels

Beschikbaar voor McMain Online Pro

Feature – Redencodes op inspectieregels
Op een inspectieregel kan je vanaf nu een vooraf ingestelde reden selecteren als je kiest voor ‘Niet van toepassing’. Dit is een verplicht veld, dus als je kiest voor N.v.t., moet je daarbij ook een reden aangeven.

Het is daardoor niet meer nodig dat monteurs zelf iets typen in het tekstvak. Ze kunnen dus snel één van de vooraf ingestelde redenen kiezen.

💡 Voordeel – Overzicht
Doordat er een paar vooringestelde keuzes zijn, heb je veel meer overzicht dan wanneer elke monteur zelf een toelichting schrijft.

✔️ Resultaat – Duidelijke redenen
Je hebt hierdoor meer inzicht in de redenen waarom onderhoud niet uitgevoerd kon worden. Je kan dit dan ook eenvoudig terugzien in rapportages.

Zoeken door feedback werkopdrachten per object

Beschikbaar voor McMain Online Lite, Team, Pro

Feature – Zoeken door feedback werkopdrachten per object
Het is vanaf nu mogelijk om te zoeken op alle tekst die als feedback is ingevoerd bij werkopdrachten die aan een object gekoppeld zijn. Wanneer je een object bekijkt in McMain Online en op het tabblad ‘Historie’ klikt, kan je via het filter alle feedback op werkopdrachten doorzoeken.

Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer er een werkopdracht wordt aangemaakt n.a.v. een storing die al eerder is voorgekomen. In de feedback van een afgesloten werkopdracht kan namelijk de werkwijze staan die je moet hanteren om de storing op te lossen.

💡 Voordeel – Efficiënt te werk
Door naar de oplossing bij een vorige storing te zoeken kan een monteur meteen aan de slag met het verhelpen van de huidige storing. In plaats van eerst zelf alle mogelijke oplossingen te moeten onderzoeken, is de juiste werkwijze direct voorhanden.

✔️ Resultaat – Tijd besparen
Hierdoor bespaart een monteur veel tijd en worden storingen sneller opgelost.

Ploegen

Beschikbaar voor McMain Online Team en Pro

Feature – Ploegen
Vanaf nu is het mogelijk om Ploegen te koppelen aan medewerkers, werkopdrachten en onderhoudsmodellen. Dit is een nieuwe entiteit naast o.a. vakgroepen en behandelgroepen. Je kan bijvoorbeeld een ochtend-, middag- en avondploeg aanmaken, afhankelijk van hoe jouw organisatie is ingedeeld.

Ploegen komen ook terug op het Grafisch Planbord in McMain Online. Je kunt werkopdrachten inplannen op de gehele ploeg. Vervolgens kan een monteur die deel uitmaakt van de ploeg waar de werkopdracht op ingepland is, deze oppakken.

💡 Voordeel – Controle
Doordat je werk in kan plannen op bijvoorbeeld de ochtendploeg, heb je meer controle over wanneer een werkopdracht uitgevoerd moet worden.

✔️ Resultaat – Grip op de planning
Je hebt door het inrichten van ploegen meer grip op de planning en een beter overzicht op alle werkzaamheden.

Ook profiteren van deze features?

Met de gratis trial kan je McMain Online 30 dagen zelf ervaren. Zo kom je erachter hoe de software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen.
Ben je al klant van McMain en wil je overstappen naar McMain Online? Neem dan even contact met ons op via onderstaande button.