Onze developers hebben ook de afgelopen maand weer hard gewerkt aan nieuwe features in McMain Online. Lees en bekijk hieronder welke features er nieuw zijn in maart 2023.

Offerte aanvragen
Artikeltransacties
Gereedschap op object

Offerte aanvragen

Beschikbaar voor McMain Online Team & Pro

Feature – Offerte aanvragen
Het is vanaf nu mogelijk om vanuit McMain Online een offerte aan te vragen bij je leverancier. Met de nieuwe knop ‘Offerte aanvragen’ op het inkooporder scherm, genereer je een PDF-document met alle artikelen uit de inkooporder. Dit document kan je vervolgens naar de leverancier sturen.

Op het moment dat je op de knop Offerte aanvragen klikt, verandert de status van de inkooporder in ‘Offerte-aanvraag’. Nadat je een offerte ontvangen hebt van de leverancier, kan je de prijzen van de verschillende artikelen aanpassen en de inkooporder direct versturen.

💡 Voordeel – Inkoopproces in McMain
Met deze feature beheer je ieder onderdeel van het inkoopproces in McMain Online.

✔️ Resultaat – Informatie terugvinden
Daardoor vind je alle informatie rondom het inkoopproces op één plek terug in McMain Online.

Artikeltransacties

Beschikbaar voor McMain Online Team & Pro

Feature – Artikeltransacties
Vanaf nu staan er twee nieuwe tabbladen op het artikelscherm in McMain Online: interne en externe transacties. Bij interne transacties vind je informatie over o.a. materiaalafgiftes, voorraadcorrecties en materiaal dat geretourneerd is naar het magazijn. Het tabblad externe transacties bevat informatie over goederenontvangsten.

Je kan in de tabbladen zoeken en filteren. Hierdoor krijg je onder andere zicht op wanneer een artikel ontvangen is en zie je een overzicht van alle momenten dat de voorraad gewijzigd is.

💡 Voordeel – Meer inzicht in artikelen
Deze feature geeft je meer inzicht in alle artikelen. Zo zie je precies wanneer de voorraad van een artikel is aangepast en wat daarvoor de reden was.

✔️ Resultaat – Beter voorraadbeheer
Hierdoor ben je in staat om je voorraad nog beter en efficiënter te beheren. Zo krijg je o.a. meer inzicht in waarvoor een artikel gebruikt wordt.

Gereedschap op object

Beschikbaar voor McMain Online Team & Pro

Feature – Gereedschap op object
In McMain Online vind je vanaf nu het nieuwe tabblad ‘Gereedschap’ op het objectdetailscherm. Je kan op dit tabblad gereedschap aan een object koppelen. Bij het aanmaken van een werkopdracht op dat object, wordt het gekoppelde gereedschap automatisch meegenomen naar de werkopdracht.

Als er ook al gereedschap in de werkinstructie voor de werkopdracht staat, wordt dat automatisch samengevoegd met het gereedschap dat aan het object gekoppeld is.

💡 Voordeel – Het juiste gereedschap gekoppeld
Specifiek gereedschap dat je nodig hebt voor bepaalde machines of apparaten staan dankzij deze feature altijd op de werkopdracht.

✔️ Resultaat – Gereedschap niet vergeten
Hierdoor vergeet je het gereedschap niet mee te nemen als je de werkopdracht gaat uitvoeren en werk je zo efficiënt mogelijk.

Ook profiteren van deze features?

Met de gratis trial kan je McMain Online 30 dagen zelf ervaren. Zo kom je erachter hoe de software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen.
Ben je al klant van McMain en wil je overstappen naar McMain Online? Neem dan even contact met ons op via onderstaande button.