De nieuwe features voor deze maand:

Meerdere magazijnen

Meerdere magazijnen

Beschikbaar voor McMain Online Pro

Feature – Meerdere magazijnen
Het is vanaf nu mogelijk om artikellocaties in te richten per magazijn in McMain Online. Op het artikelscherm kun je de locatie toevoegen. Daardoor kan een artikel dus in meerdere magazijnen liggen.

Je kunt het bestelvoorstel filteren op magazijn en ook de goederenontvangst en facturatie kan je per afzonderlijk magazijn regelen. Bestellingen kan je vanaf nu dus per magazijn doen. Als de economische voorraad van een artikel in één van je magazijnen lager ligt dan het bestelpunt, wordt het getal rood weergegeven.

Als je een materiaalafgifte aanmaakt, kies je vanaf nu ook een magazijn. Je kunt dan dus alleen nog maar artikelen afgeven die in het geselecteerde magazijn aanwezig zijn. Ook bij het aanmaken van een retour magazijn selecteer je eerst om welk magazijn het gaat. Bij het retourneren kan je alleen artikelen selecteren die bij afgifte uit datzelfde magazijn kwamen. Je kunt daardoor nooit méér artikelen retourneren dan er zijn afgegeven.

Elk magazijn heeft een standaardlocatie in het systeem. Binnen een magazijn kan je vervolgens een vaste locatie voor een artikel aanmaken.

💡 Voordeel – Inzicht in de voorraad
Doordat je vanaf nu met meerdere magazijnen kunt werken, heb je veel meer inzicht in waar materialen liggen. Met het bestelvoorstel per magazijn voorkom je dat er grote verschillen komen in de aantallen materialen per magazijn. Je doet immers aparte bestellingen voor elk magazijn.

✔️ Resultaat – Nooit meer zonder materiaal
Het resultaat daarvan is dat je veel beter in staat bent om je voorraad te beheren en bij te houden. De kans dat je daardoor op een kritiek moment zonder materiaal zit, is daardoor vrijwel uitgesloten.

Ook profiteren van deze feature?

Met de gratis trial kan je McMain Online 30 dagen zelf ervaren. Zo kom je erachter hoe de software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen.
Ben je al klant van McMain en wil je overstappen naar McMain Online? Neem dan even contact met ons op via onderstaande button.