We beginnen het jaar goed met een aantal mooie nieuwe features in McMain Online. De nieuwe features in januari 2023:

Gereedschapbeheer
Gegevens overnemen bij object dupliceren
Labels toevoegen
Werkinstructie op correctief onderhoud
Korting op inkooporders

Gereedschapbeheer

Beschikbaar voor McMain Online Team & Pro

Feature – Gereedschapsbeheer
Je kan vanaf nu objecten als gereedschap registreren in McMain Online. Per objecttype kun je namelijk aangeven of het gereedschap is. Vervolgens kan je dit gereedschap opnemen in een werkinstructie en koppelen aan een onderhoudsmodel.

Zodra McMain een werkopdracht aanmaakt op basis van dit onderhoudsmodel, zie je het gereedschap terug op de werkbon. Dit werkt op dezelfde manier als met bijv. materiaal of een inspectielijst. Je kunt ervoor kiezen om gereedschap per categorie (zoals een boormachine) of als specifiek model terug te laten komen op de werkopdracht.

💡 Voordeel – Efficiënter werken
Deze feature stelt je in staat om de monteur te helpen het juiste gereedschap te kiezen voor elke werkopdracht. Doordat de monteur niet meer zelf het juiste gereedschap hoeft te zoeken, kan hij/zij snel aan de slag met de werkopdracht.

✔️ Resultaat – Inzicht in gereedschap
Dankzij de feature Gereedschapbeheer heb je altijd inzicht in de locatie én de beschikbaarheid van al het gereedschap.

Gegevens overnemen bij object dupliceren

Beschikbaar voor McMain Online Lite, Team & Pro

Assets dupliceren McMain Online

Feature – Gegevens overnemen bij object dupliceren
Het is vanaf nu mogelijk om bij het dupliceren van objecten te kiezen welke gegevens er meegenomen moeten worden. Je kunt dit aanvinken in het venster dat opent als je een object selecteert en op ‘dupliceren’ klikt.

💡 Voordeel – Automatisch gegevens toevoegen
Als je veel van hetzelfde soort assets beheert in McMain, met bijvoorbeeld allemaal dezelfde documentatie of specificaties, bespaar je dankzij deze feature veel tijd. Je hoeft namelijk niet meer alle gegevens handmatig toe te voegen. Ook voorkom je dankzij deze feature dat je vergeet om bepaalde informatie aan een asset toe te voegen.

✔️ Resultaat – Tijd overhouden
Door deze feature ben je veel minder tijd kwijt aan het toevoegen van nieuwe assets. Zo houd je dus veel meer tijd over voor andere taken.

Labels toevoegen

Beschikbaar voor McMain Online Team & Pro

Labels dupliceren in McMain Online

Feature – Labels toevoegen
Het is nu mogelijk om labels toe te voegen aan werkopdrachten en/of assets in McMain Online. Met een label is het mogelijk om aan te geven dat er iets aan de hand is en dat er actie ondernomen moet worden.

Je kunt ook filteren op de labels die je hebt aangemaakt. Hierdoor krijg je een overzicht van alle assets of werkopdrachten met dezelfde issues of waar dezelfde actie voor vereist is.

💡 Voordeel – Snel overzicht
Door met labels te werken kan je aangeven dat er iets aan de hand is met een asset of werkopdracht. Als werkvoorbereider zie je bijvoorbeeld in één oogopslag voor welke werkopdrachten er nog materiaal moet worden ingekocht.

✔️ Resultaat – Gestructureerd werken
Je creëert automatisch categorieën als je labels aanmaakt, waardoor je gestructureerder werkt. Bovendien kan je filters voor labels met andere filters combineren. Zo vind je snel de informatie die je zoekt en hoef je niet verschillende assets of werkopdrachten handmatig te doorzoeken.

Werkinstructie op correctief onderhoud

Beschikbaar voor McMain Online Lite, Team & Pro

Werkinstructie op correctief onderhoud in McMain Online

Feature – Werkinstructie op correctief onderhoud
Het was al mogelijk om werkinstructies toe te voegen aan preventieve werkbonnen in McMain Online, maar dat kan nu ook voor correctieve bonnen. Je kunt nu dus ook inspectielijsten toevoegen aan werkopdrachten voor correctief onderhoud.

💡 Voordeel – Standaard werkwijze
Het voordeel daarvan is dat je een standaard werkwijze creëert voor correctief onderhoud. Zo zorg je ervoor dat monteurs alle stappen doorlopen die nodig zijn en niets vergeten.

✔️ Resultaat – Duidelijke procedure
Dit maakt het voor iedereen duidelijk wat de procedure is voor het uitvoeren van correctief onderhoud. Ook zorg je er op deze manier voor dat verschillende monteurs het werk op dezelfde manier uitvoeren en dezelfde stappen doorlopen.

Korting op inkooporders

Beschikbaar voor McMain Online Lite, Team & Pro

Korting op inkooporders in McMain Online

Feature – Korting op inkooporders
Het is vanaf nu mogelijk om korting op inkooporders direct in McMain in te vullen. Per artikelregel kan je een kortingspercentage invullen en over het volledige inkoopbedrag kan je een kortingsbedrag toevoegen.

💡 Voordeel – Prijsafspraken toevoegen
Dankzij deze feature kan je prijsafspraken met leveranciers al bij het aanmaken van een inkooporder toevoegen.

✔️ Resultaat – Kosten berekenen
Daardoor is het mogelijk om direct al de juiste kosten te berekenen op elke inkooporder in het systeem.

Ook profiteren van deze features?

Met de gratis trial kan je McMain Online 30 dagen zelf ervaren. Zo kom je erachter hoe de software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen.
Ben je al klant van McMain en wil je overstappen naar McMain Online? Neem dan even contact met ons op via onderstaande button.