Bespaar kostbare tijd met onze nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe features die ons asset management software verbeteren, wij zijn er dol op. De afgelopen maanden zijn we op verschillende gebieden druk bezig geweest met McMain Online. Daarover vertellen we later meer. Eerst zoomen we in op de ontwikkelingen in de software. Want onze knappe koppen hebben verschillende features opgeleverd waarmee jullie onderhoudsbeheer nog slimmer wordt.

Het is een heerlijk gevoel om ons product te zien groeien en daarmee ook jullie digitaal onderhoudsbeheer. Deze keer staan er diverse features in de spotlight die jullie veel tijd zullen besparen. Jullie kunnen namelijk weer een stukje slimmer gaan werken.

Wat is er nieuw in McMain Online?

We kunnen wel zeggen dat we trots zijn op de constante ontwikkelingen van McMain Online. De software groeit, dus het is weer tijd om te kijken wat al deze nieuwe snufjes jullie opleveren. In vogelvlucht nemen we jullie mee door de nieuwe features van onze onderhoudssoftware.

3 nieuwe dashboard cards

Het dashboard bevat drie nieuwe parels, namelijk documenten, contracten en vervolgwerk. Bij het beheren van contracten en documenten is er de mogelijkheid om een einddatum in te vullen. Wanneer McMain ziet dat de laatste 30 dagen ingaan, verschijnt er op jullie dashboard direct een nieuwe taak op het dashboard. Klik je erop? Dan zie je precies wat er afloopt en kunnen jullie de geldigheid verlengen. 

De volgende dashboard card gaat over vervolgwerk uit storingen. Stel, je bent bezig met een storing en je ziet dat er vervolgwerk nodig is op deze bon. Je hebt bijvoorbeeld de kabel gerepareerd, maar dit is een tijdelijke oplossing. Voor de lange termijn moet je deze kabel vervangen. Dit kun je nu direct aangeven en doorzetten zodat er een correctieve bon uitkomt met vervolgwerk. Deze ‘nieuwe’ werkopdracht is direct te zien op het dashboard. Met deze overzicht tegels vervangen we de eeuwige sticky notes en werken we toe naar inzicht in openstaande acties.

🟢 Feature: dashboard cards voor vervolgwerk, documenten en contracten
🔵 Voordeel: snel in kaart brengen waar actie nodig is
🟡 Resultaat: een scherp oog op openstaande taken 

Selecteer de benodigde inspectieregels voor vervolgwerk

Het is dus mogelijk om op een werkopdracht aan te geven dat er vervolgwerk nodig is. Beeld je eens in dat uit de APK-keuring van je Volkswagen Caddy blijkt dat jullie extra onderdelen moeten vervangen. Helaas heb je niet alle materialen daarvoor op voorraad. Dit betekent dat het laatste punt van de inspectielijst nog niet kan worden afgerond. We vinken de reeds afgeronde inspectieregels af en nemen de openstaande inspectieregels mee naar de vervolg werkopdracht. Zo blijven de punten die van belang zijn in het zicht en creëren we een realistisch beeld van het openstaande werk.

En ja, dit is ook allemaal terug in te zien in de nieuwe dashboard cards. Dus ben je bijvoorbeeld vergeten om het vervolgwerk door te zetten, dan kun je dat zien op het dashboard. Zo verkleinen we de kans dat er werkbonnen verdwijnen in de vergetelheid.

🟢 Feature: selecteer de benodigde inspectieregels voor vervolgwerk 
🔵 Voordeel: tijdsbesparing in “overtikwerk” van inspectieregels
🟡 Resultaat: een realistisch tijdsbeeld van de openstaande werkopdrachten

Selecteren van inspectieregels voor vervolgwerk in McMain Online

QR-code printen

QR-codes zijn helemaal van deze tijd en met een reden. Want door de QR-code met je smartphone te scannen, verwijst dit tooltje je gelijk door naar de bewuste asset. Leuk? Zeker. Handig? Absoluut! Met de QR-codes bouwen we een brug tussen offline en online en kunnen jullie met topsnelheid de juiste asset naar voren halen. In McMain Online openen jullie de juiste asset, gaan vervolgens naar de rapportages en klikken op QR-code. McMain genereert automatisch voor elke asset een unieke QR-code die voorzien is van de objectcode en omschrijving. Zo hoeven jullie niet meer elke keer de hele boomstructuur door te spitten naar de juiste asset. 

🟢 Feature: QR-code printen
🔵 Voordeel: informatie ophalen zonder eerst de hele boomstructuur door te scrollen
🟡 Resultaat: snel alle informatie digitaal binnen handbereik op de werkvloer 

Kopiëren van stuklijsten

Er zijn objecten die dezelfde stuklijst nodig hebben. En als je 15 regels hebt, wil je die niet elke keer opnieuw dezelfde lijst aanmaken. Dan is het fijn als je met één druk op de knop, deze stuklijst kunt hergebruiken. Kortom, de kopieerknop is there to rescue. Tijd is immers kostbaar en je wilt niet meerdere keren dezelfde handeling doen. Met deze knop kun je dezelfde regel ook kopiëren naar de tweede asset. En door!

🟢 Feature: kopiëren van stuklijsten
🔵 Voordeel: tijdsbesparing door hergebruik van gegevens
🟡 Resultaat: snel dezelfde stuklijsten beschikbaar op verschillende assets


Eenvoudig boomstructuur wijzigen op stamkaart

We sluiten af met onze ‘easter egg’,  want velen weten niet dat het mogelijk is om de boomstructuur aan te passen vanaf de detailkaart. Door op het veld te klikken en niet op de ‘i’, popt er scherm omhoog waarop de boomstructuur zichtbaar is. Hier kies je de gewenste plek en na een paar seconden slaat McMain jouw wijzing automatisch op. Zo kun je simpel en snel een asset verplaatsen als je de stamkaart al open hebt, zonder de boomstructuur te openen.

🟢 Feature: eenvoudig boomstructuur wijzigen op stamkaart
🔵 Voordeel: gelijk actie ondernemen bij aanpassen stamkaart
🟡 Resultaat: een boomstructuur die past bij de huidige situatie

Willen jullie meer McMain Online?
We kaarten het aan het begin al aan: op verschillende gebieden zijn we druk bezig geweest met McMain Online. Niet alleen de features dus ;-). Binnenkort vertellen we hier meer over. Houd onze socials en nieuwsbrief dus in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in McMain Online.

Benieuwd naar wat asset management software zoals McMain Online kan betekenen voor jullie Technische Dienst? Probeer onze software 30 dagen gratis uit en ga direct van start in jullie eigen online omgeving.