Inzien en gebruiken van materiaaldossiers

De Digitale Monteur van McMain is een tabletapplicatie waarmee de Technische Dienst zowel storingen kan registreren als werkbonnen kan afhandelen. In het vorige artikel vertelden we over de QR/barcode scanner, maar de applicatie is verder uitgebreid! Er is hard gewerkt om de Digitale Monteur te voorzien van een nieuwe feature: het inzien en kunnen gebruiken van materiaal dossiers.

Duidelijk inzichtelijk hebben wat voor werk er gedaan moet worden en wat hierbij komt kijken. Dat was de gedachtegang achter de ontwikkeling van de Digitale Monteur. Dit betekende dat het mogelijk moest worden om materiaal dossiers in te kunnen zien. Zo weet je van te voren welke materialen je bij elke klus nodig hebt. Met het in zien van een materiaal dossier op een werkopdracht sta je vanaf nu altijd met het juiste materiaal bij de kapotte machine.

Voor en tijdens de klus inzicht

Door gebruik te maken van het materiaal dossier kan de werkvoorbereider materialen voor de klus al reserveren. Op deze manier is het inzichtelijk voor de monteur welke materialen er nodig zijn. Daarnaast is het nu ook mogelijk om bij het registreren van een materiaalafgifte te filteren op de artikelen van het materiaal dossier. Daarbij worden zelfs de artikelen die een gereserveerd aantal bevatten vooraf ingevuld in de materiaalafgifte, samen met het gereserveerde aantal. Zo wordt het makkelijker voor je om van te voren bij te houden wat er aan materiaal nodig is én om tijdens de klus makkelijker bij te kunnen houden wat er aan materiaal is gebruikt.

Meer weten?
Denk je dat de Digitale Monteur ook geschikt is voor jouw Technische Dienst? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling sales op het telefoonnummer 0341-750500 of per mail via sales@mcmain.nl!