Ook de afgelopen weken hebben we weer een aantal mooie nieuwe features gereleased in McMain Online asset management software. In dit artikel lichten we de nieuwe features toe en leggen we uit hoe jij hier mee kunt werken in McMain Online.

Werkvergunningen

Het is vanaf nu mogelijk om werkvergunningen aan te maken in McMain Online. Je kunt onder instellingen een eigen template met condities aanmaken en deze kun je daarna aanvinken.

In de Digitale Monteur kun je vervolgens een werkvergunning aanvragen en selecteren welke punten relevant zijn per werkorder. Bij de uitgave van de werkvergunning wordt deze ondertekend door zowel de houder als de verstrekker. Na uitvoering van de werkzaamheden volgt een laatste check en vrijgave. Dan ondertekenen de houder en verstrekker de werkvergunning opnieuw.

Het is zowel na de uitgave als de vrijgave van de werkorder mogelijk om een PDF-document van de werkvergunning te e-mailen.

🟢 Feature: Werkvergunningen per werkopdracht uitgeven
🔵 Voordeel: Veiligheid waarborgen van degenen die werkopdracht uitvoeren
🟡 Resultaat: Een gecontroleerde werkplek bij aanvang en afronding van het werk, waarbij veilig werken centraal staat

Medewerker koppelen aan object

Medewerkers kunnen gekoppeld worden aan een object in McMain Online. Per objecttype kun je aangeven of het mogelijk moet zijn om medewerkers te koppelen. Dit kunnen fysieke objecten zijn, maar bijvoorbeeld ook licenties of abonnementen. Ook is het mogelijk om meerdere personen aan één object te koppelen.

In de stamkaart van een object is/zijn de gekoppelde medewerker(s) te zien, onder het tabblad ‘Medewerkers’. Daarnaast kun je bij elke medewerker zien welke objecten aan hem of haar gekoppeld zijn. Als een medewerker bijvoorbeeld vertrekt bij een organisatie, is in één keer te zien welke objecten beschikbaar komen en welke abonnementen beëindigd kunnen worden.

🟢 Feature: Een of meerdere medewerkers vastleggen op een object
🔵 Voordeel: Koppeling maken tussen object en een of meer medewerkers
🟡 Resultaat: Inzicht in welke medewerkers gebruikmaken van bepaalde assets en licenties

Kostenplaats bepalen per detailregel op inkooporder

Bij het aanmaken van inkooporders in McMain Online is het vanaf nu mogelijk om per detailregel de kostenplaats te bepalen. Dit is ideaal wanneer je artikelen voor verschillende afdelingen bij dezelfde leverancier besteld. Je kunt al je artikelen dus in één inkooporder bestellen zonder dat dit achteraf tot een hoop extra administratie leidt.

Met deze nieuwe feature bespaar je tijd en maak je het inkoopproces efficiënter. Dit is overigens alleen mogelijk voor inkooporders die je niet op een werkopdracht aanmaakt. Die inkooporders worden namelijk op dezelfde kostenplaats als de werkopdracht geboekt.

🟢 Feature: Kostenplaats op detailregel van inkooporder
🔵 Voordeel: Eén inkooporder per leverancier, ongeacht de kostenplaats
🟡 Resultaat: Minder inkooporders nodig, maar administratief alles toch goed geregistreerd

Bonusfeature: Coördinatorgroepen

De nieuwe feature Coördinatorgroepen maakt het mogelijk om een extra hiërarchische laag toe te voegen in McMain Online. Een coördinatorgroep kan een bepaalde vakgroep binnen de Technische Dienst bevatten, zoals bijvoorbeeld elektrisch of mechanisch. Binnen een coördinatorgroep vallen zowel de monteurs als de coördinator. Ook is het mogelijk dat één coördinator verantwoordelijk is voor meerdere vakgroepen binnen de TD.

De coördinator heeft een leidinggevende functie binnen de Technische Dienst en behoudt het overzicht op alle werkorders die aan een bepaalde groep worden toegewezen. Daarnaast fungeert de coördinator als aanspreekpunt voor alle monteurs uit de coördinatorgroep.

🟢 Feature: Coördinatorgroepen over vakgroep(en) aanmaken
🔵 Voordeel: Coördinator bewaart het overzicht voor vakgroep(en) en bewaakt de voortgang van werkopdrachten
🟡 Resultaat: Monteurs hebben één aanspreekpunt voor bepaald specialisme in de TD die ook kan sturen en beslissingen neemt

Klaar om te starten?

Met de gratis trial van McMain Online kun je 30 dagen aan de slag en zelf ervaren hoe onze asset management software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen. Heb jij een andere vraag, neem gerust contact met ons op.