Ook de afgelopen weken hebben we weer een aantal mooie nieuwe features gereleased in McMain Online asset management software. In dit artikel lichten we de nieuwe features toe en leggen we uit hoe jij hier mee kunt werken in McMain Online.

Pushberichten

Het is vanaf nu mogelijk voor gebruikers van de Digitale Monteur om pushberichten te ontvangen. Zodra er een nieuwe werkopdracht is toegewezen aan een monteur, wordt diegene automatisch op de hoogte gesteld door een pushbericht. Gebruikers van de DIgitale Monteur kunnen de pushberichten op ieder apparaat ontvangen, of dat nou een smartphone, tablet of laptop is.

Pushberichten staan standaard aan voor iedere gebruiker. Als een gebruiker geen pushberichten wil ontvangen, kan hij/zij het vinkje bij ‘Ontvangen van Pushberichten’ uitzetten in de instellingen.

Zodra een werkopdracht aan een monteur wordt toegewezen wordt er automatisch een pushbericht verstuurd. Hiervoor is geen extra handeling nodig.

🟢 Feature: Pushberichten ontvangen in de DIgitale Monteur, op ieder apparaat
🔵 Voordeel: Een monteur weet direct dat er een nieuwe werkopdracht aan hem/haar is toegewezen
🟡 Resultaat: Monteur hoeft niet meer handmatig te zoeken naar nieuwe werkopdrachten

Line clearance

De nieuwe feature Line clearance is een uitbreiding op de huidige functionaliteit Vrijgave. Line clearance maakt het mogelijk om een checklist toe te voegen aan een object. De regels in de checklist zijn zelf te bepalen, afhankelijk van wat noodzakelijk is per machine of productielijn. Het is daarom ook mogelijk om meerdere checklists toe te voegen in McMain Online.

Je kunt voor ieder object aangeven of line clearance nodig is of niet. Als dit nodig is kun je zelf de juiste checklist aan dat object toevoegen. Wanneer er vervolgens een werkopdracht op een object wordt aangemaakt, komt de checklist automatisch mee.

Deze checklist moet door een QHSE- of kwaliteitsverantwoordelijke worden ‘afgevinkt’ in de Digitale Monteur. Vervolgens zetten zowel deze persoon als de monteur hun handtekening onder de checklist. Alleen als er twee handtekeningen gezet zijn kan de werkopdracht gereedgemeld worden.

Na het ondertekenen van de checklist wordt er automatisch een PDF-bestand van de afgevinkte lijst met de handtekeningen gemaakt. Deze PDF wordt, ook automatisch, toegevoegd aan de bijbehorende werkopdracht en is zowel in de Digitale Monteur als in McMain Online terug te vinden onder ‘Documenten’.

🟢 Feature: Line clearance voor objecten
🔵 Voordeel: Extra kwaliteitscheck die automatisch digitaal wordt opgeslagen
🟡 Resultaat: Alle informatie over werkzaamheden op een plek, zodat je kunt waarborgen dat kwaliteit goed is en dit tijdens audits kunt aantonen

Klaar om te starten?

Met de gratis trial van McMain Online kun je 30 dagen aan de slag en zelf ervaren hoe onze asset management software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen. Heb jij een andere vraag, neem gerust contact met ons op.