Nieuwe maand, nieuwe features! Onze developers hebben weer een aantal mooie features gereleased in McMain Online Asset Management software. In dit artikel lichten we ze toe en lees je wat de voordelen voor jou zijn.

Materiaalreserveringen

Het is vanaf nu mogelijk in McMain Online om bij het aanmaken van een werkopdracht aan te geven welke materialen er nodig zijn. Hierdoor kan de werkvoorbereider voor elke werkopdracht, waar dat van toepassing is, de benodigde materialen klaarleggen zodat de monteur meteen aan de slag kan.

Omdat de benodigde materialen direct gereserveerd worden, heb je altijd een actueel overzicht van de voorraad. Hierdoor kun je op tijd benodigde materialen inkopen en grijp je nooit meer mis.

🟒 Feature: Materialen reserveren per werkopdracht
πŸ”΅ Voordeel: Een up-to-date inzicht in de voorraad zodat je op tijd kunt bestellen
🟑 Resultaat: Altijd voldoende materiaal op voorraad zodat je nooit meer misgrijpt

Kalibratie-opties uitgebreid

De kalibratie-opties in McMain Online zijn uitgebreid. Voor elk te kalibreren apparaat geef je een boven- en onderwaarde in. Als je een kalibratie uitvoert vul je de waarde in de software in. Wanneer deze waarde buiten de gestelde boven- en ondergrens ligt, geeft McMain automatisch een foutmelding. Je weet dan dat je de apparatuur opnieuw moet afstellen.

Tegelijkertijd wordt alle informatie automatisch gelogd in McMain. Dit komt van pas tijdens een audit. Het kan namelijk zijn dat een auditeur om een kalibratierapport vraagt. Je kunt dan heel snel een eenvoudig alle informatie laten zien.

Wist je trouwens dat je kalibraties kunt koppelen aan een onderhoudsmodel? Zo verklein je het risico dat je een kalibratie vergeet. Je kunt ook de werkinstructie zodanig aanpassen dat je het kalibreren van een apparaat hierin opneemt.

🟒 Feature: Kalibraties vastleggen
πŸ”΅ Voordeel: Informatie over kalibraties snel en gemakkelijk terug te vinden
🟑 Resultaat: Verantwoording bij audits en minder kans om kalibraties te vergeten

Werkopdrachttypes

Het is nu mogelijk om zelf werkopdrachttypes toe te voegen in McMain Online. Wanneer je één van de standaard types kiest, heeft dat invloed op het verdere proces rondom de afhandeling van de werkopdracht. Een storing kun je bijvoorbeeld niet in de wachtstand zetten en bij preventief onderhoud wordt er een onderhoudsmodel aangemaakt.

Nu het mogelijk is om zelf een werkopdrachttype aan te maken, kun je ook het vervolgproces aanpassen. Zo zorg je ervoor dat dit optimaal aansluit bij de werkopdracht.

Je kunt dankzij deze feature de software verder aanpassen op jouw werkwijze en organisatie. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde werkopdrachttypes te verwijderen als je die juist nooit gebruikt.

🟒 Feature: Werkopdrachttypes toevoegen of verwijderen
πŸ”΅ Voordeel: Software meer toegespitst op werkwijze en organisatie
🟑 Resultaat: Meer overzicht in de software en details/inzichten waar je op kunt sturen

Hoofdobjecten

Op een objecttype kun je vanaf nu vastleggen of het gaat om een hoofdobject. Onder een hoofdobject kun je vervolgens andere objecten onderbrengen. Zo kun je per hoofdobject bekijken welke objecten eronder vallen. Omgekeerd kun je ook bij de details van een object zien onder welke bovenliggende objecten en onder welk hoofdobject deze valt.

Als er bijvoorbeeld onderhoud uitgevoerd moet worden aan een object, kun je direct zien waar het object bij hoort en waar het naar teruggebracht moet worden.

Een object dat onder een hoofdobject valt krijgt het nummer mee van het betreffende hoofdobject.

🟒 Feature: Aanmaken van hoofdobjecten
πŸ”΅ Voordeel: Je ziet per onderliggend object onder welk hoofdobject deze valt
🟑 Resultaat: Extra mogelijkheden om je objecten te structureren en te beheren

Afdelingen voor objecten

Je kunt vanaf nu een object indelen binnen een afdeling in McMain Online. Het kan zijn dat een locatie niet altijd voldoende inzicht geeft. Daarom is het nu ook mogelijk om een afdeling toe te voegen als extra informatie. Per afdeling kun je zien welke objecten daaronder vallen.

🟒 Feature: Afdeling toevoegen aan object
πŸ”΅ Voordeel: Filteren op afdeling en alle objecten per afdeling bekijken
🟑 Resultaat: Extra verdieping in data en nieuwe manier om naar je machinepark te kijken

In McMain Online kan je vanaf nu een hyperlink koppelen aan een document. Hierdoor is het niet meer nodig om een document te uploaden naar McMain, als je die ook al op een andere plek hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan SharePoint of Google Drive.

Overigens is het mogelijk om een link naar elke online bron toe te voegen. Dit kan dus ook een webpagina of een Youtube-video met instructies zijn.

🟒 Feature: Hyperlink koppelen aan een document
πŸ”΅ Voordeel: Op één plek toegang tot al je documenten
🟑 Resultaat: Documenten op één plek uploaden en een centraal overzicht

Klaar om te starten?

Met de gratis trial van McMain Online kun je 30 dagen aan de slag en zelf ervaren hoe onze asset management software kan bijdragen aan het efficiΓ«nter inrichten van jouw bedrijfsprocessen. Heb jij een andere vraag, neem gerust contact met ons op.