In de afgelopen weken hebben we, zoals altijd, weer een aantal nieuwe features gereleased in McMain Online Asset Management software. In dit artikel lichten we ze toe en lees je wat de voordelen voor jou zijn.

Logboek op het objectenscherm

Je kunt vanaf nu alle verplaatsingen van een asset zien in het logboek. Dit maakt het gemakkelijker om de verplaatsingshistorie per asset te bekijken. Voorheen was deze informatie alleen zichtbaar op een werkopdracht.

Dankzij deze nieuwe feature kun je nu bijvoorbeeld zien dat een printer is verplaatst van de ene verdieping naar de andere, of dat een heftruck niet meer in magazijn 1, maar in magazijn 2 rijdt.

Je kan het logboek ook heel goed gebruiken voor wisseldelen. Denk hierbij aan bepaalde onderdelen die bijvoorbeeld in een voertuig liggen en gereviseerd moeten worden.

🟢 Feature: Logboek dat alle locaties van een asset bijhoudt
🔵 Voordeel: Snel en gemakkelijk inzicht in alle locaties van iedere asset
🟡 Resultaat: Inzicht in wanneer welke asset is verplaatst, voor jezelf en voor audits

Meerdere objecten tegelijk verplaatsen

Als je meerdere objecten tegelijkertijd wilt verplaatsen, kan dat vanaf nu veel efficiënter in McMain Online. Wanneer je de instelling ‘Meerdere objecten tegelijk verplaatsen’ hebt geselecteerd, kun je van deze feature gebruikmaken.

In de Digitale Monteur app kun je in het zij-menu, onder ‘Verplaats objecten’, de oude en nieuwe locatie aangeven. Vervolgens selecteer je de objecten die je wilt verplaatsen. Je kan dit doen door ze handmatig op te zoeken, of door de QR-code op het object te scannen, als deze aanwezig is.

Alle verplaatsingen die op deze manier plaatsvinden worden automatisch opgeslagen in het hierboven genoemde logboek.

🟢 Feature: Meerdere objecten in één keer van locatie wijzigen
🔵 Voordeel: Minder handmatig werk zoals klikken en zoeken in de software
🟡 Resultaat: Sneller en efficiënter werken, en dus meer tijdwinst

Materiaalverbruik

Het is vanaf nu mogelijk om het materiaalverbruik per werkopdracht te bekijken in McMain Online. Op het nieuwe tabblad ‘Materiaal’ zie je alle materialen die besteld, ontvangen, afgegeven en geretourneerd zijn, gerelateerd aan die werkopdracht.

Daarnaast zie je in het nieuwe tabblad ook meteen wat de huidige en economische voorraad van elk artikel is. Ook geeft het inzicht in de complete historie per artikel per werkopdracht. 

🟢 Feature: Historie per artikel inzien op werkopdracht
🔵 Voordeel: Inzicht in de gebruikte artikelen per werkopdracht
🟡 Resultaat: Doordat je het verloop inzichtelijk hebt, kun je hierop inspelen met de inkoop van materialen, zodat je altijd voldoende voorraad hebt

Kwalificaties

Het is vanaf nu mogelijk om in de stamgegevens van McMain Online kwalificaties voor medewerkers aan te maken. Je kunt een code en een omschrijving toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan VCA, BHV of een heftruckcertificaat.

Op het medewerkerscherm kun je alle kwalificaties aanvinken die voor die medewerker van toepassing zijn. Ook is het mogelijk om een kwalificatie te ontkoppelen, bijvoorbeeld als een certificaat verloopt dat niet verlengd wordt.

Door het toewijzen van kwalificaties kun je bepaalde werkopdrachten afschermen voor medewerkers. Bijvoorbeeld als er een speciaal certificaat nodig is om deze uit te voeren. Koppel je zo’n werkopdracht toch aan een medewerker die niet over de benodigde kwalificaties beschikt, dan krijg je een foutmelding te zien. Je geeft per werkopdracht aan welke kwalificaties nodig zijn.

🟢 Feature: Kwalificaties toevoegen per medewerker
🔵 Voordeel: Medewerkers afschermen van bepaalde werkopdrachten
🟡 Resultaat: Meer veiligheid doordat alleen mensen met de juiste bevoegdheden werk uitvoeren. Dit kun je ook laten zijn bij audits

Klaar om te starten?

Met de gratis trial van McMain Online kun je 30 dagen aan de slag en zelf ervaren hoe onze asset management software kan bijdragen aan het efficiënter inrichten van jouw bedrijfsprocessen. Heb jij een andere vraag, neem gerust contact met ons op.