Intrede in de wereld van sensoren en data

Na weken vol spanning mogen wij jullie vandaag het grote nieuws vertellen! McMain zet de volgende stap in Smart Industry en de wereld van sensoren. Wij zijn trots om samen met Factory4Future jullie een volledige Internet of Things oplossing te presenteren om zo op een laagdrempelige manier sensortechniek te introduceren. 

De handtekeningen zijn gezet en de eerste presentaties zijn gegeven. Het is een feit: McMain Software en Factory4Future presenteren Smart Industry met een eigen sensorenlijn. Wij geloven erin dat sensoren installeren en gebruiken binnen een organisatie geen hogere wiskunde meer hoeft te zijn. Ten slotte hoeven we het niet moeilijker te maken dan dat het is!

Samenwerking Factory4Future

Samen met Factory4Future leveren wij een SMART koffer met daarin alle benodigdheden om op een eenvoudige manier sensoren te introduceren binnen jouw organisatie. Zo simpel kan het zijn: je plaatst de sensoren en je kan direct op de dashboards alle gegevens uitgelezen. Live inzicht in je processen, performance, uitval en energiegebruik. De SMART koffer is een compleet Internet of Things systeem en draait bovendien volledig op zichzelf. Hierdoor krijg je snel inzicht in verschillende waardes, bijvoorbeeld temperatuur, trillingen, luchtvochtigheid en luchtdruk.

We hebben diverse nodes en sensoren waar je mee aan de slag kan gaan:

  • Standaard node
    Met de standaard kunnen er vier verschillende sensoren, namelijk een kW-, fotocel-, externe temperatuur- en een trilling sensor. 
  • Klimaat node
    Met deze node is het mogelijk om bijvoorbeeld temperatuur, luchtvochtigheid of de barometrische luchtdruk te meten. Elke 10 minuten wordt er data van de node naar de gateway gestuurd, zodat het op het dashboard zichtbaar is. Een mooi pluspunt is het gegeven dat de node waterdicht is.

Voorspellend onderhoud

Een droom komt uit: eindeloos data verzamelen en visualiseren op een eenvoudige manier. Deze data kan gebruikt worden om te kijken waar mogelijke storingen zijn of om de prestatie van de assets te meten met als doel: voorspellend onderhoud. Verder leveren wij niet alleen de software, maar een totaaloplossing inclusief alle benodigde hardware, netwerkverbindingen, sensoren, applicatie inrichting en technische kennis. 

Wil jij aan de slag met de toekomst?
Kan je niet wachten om aan de slag te gaan sensoren? Snappen wij! We hebben een stappenplan gemaakt voor een vliegende start met voorspellend onderhoud. Hierin lees je precies van begin tot eind hoe je voorspellend onderhoud kunt introduceren en verder door ontwikkelen.

Wil je liever meteen even de mogelijkheden bespreken? We komen graag met je in contact. Wij zijn bereikbaar op 0341 – 750 500 of mail naar sales@mcmain.nl voor meer informatie.