McMain Software heeft nieuwe algemeen directeur
9 oktober 2019

McMain Software heeft nieuwe algemeen directeur

2e generatie neemt bij familiebedrijf McMain Software het stokje over.

Jos P. Tiekink, zoon van oprichter Frank P. Tiekink, treedt in de voetsporen van zijn vader als algemeen directeur van McMain Software. Mede doordat hij is opgegroeid met McMain, al ruim zes jaar ervaring heeft als Business Consultant en een opleiding in Business IT & Management heeft gevolgd, is Jos goed bekend met de trends en ontwikkelingen rondom onderhoudssoftware.

Gemotiveerd door zijn achtergrond, legt Jos in zijn nieuwe functie de focus op innovatie, duurzaamheid en groei. Zo werkt het team achter McMain hard om de weboplossingen, zoals de Digitale Monteur en McMain Online, verder door te ontwikkelen. “Het mooie aan het team achter McMain is dat wij allemaal rastechneuten zijn. Daarom kunnen wij, vind ik, onze klanten goed helpen”, legt Jos uit.

De volgende stap van McMain Software

Om de klanten mee te nemen in de wereld van Smart Industry, is McMain Software recentelijk een strategisch partnerschap aangegaan met Factory4Future. Samen werken zij aan een IoT-oplossing waarbij met behulp van een zogeheten ‘SMART’- koffer een complete fabriek in een handomdraai te automatiseren is. “Wij geloven erin dat sensoren installeren en gebruiken binnen een organisatie geen hogere wiskunde meer hoeft te zijn. Dat willen wij met dit product laten zien.” De door sensoren verzamelde data creëert een ‘live’ inzicht op een dashboard in alle belangrijke processen van de organisatie. Volledig op afstand is vervolgens de performance, de productie-uitval en het energiegebruik nauwlettend te monitoren en, indien nodig, bij te sturen. Kortom, zoals Jos zegt: “Dé manier van de toekomst om storingen vroegtijdig op te sporen of om de prestaties van assets te meten. De volgende stap naar voorspellend onderhoud.”