Maak PowerBI dashboards met data uit McMain


Analyseer je processen in één overzicht

PowerBI is dé managementtool in digitaal onderhoudsbeheer. Je kunt verschillende systemen, waaronder McMain Online, koppelen aan een dashboard. Zo analyseer je al je bedrijfsprocessen in één overzicht.

  • Combineer data uit verschillende bronnen

  • Neem beslissingen op basis van de inzichten

  • Bespaar kosten en werk efficiënter


Neem contact op

Optimaliseren op basis van data? Plan, Do, Check, Act


Het gebruik van een onderhoudsbeheersysteem creëert veel data. Al die gegevens kunnen overweldigend overkomen, maar je kunt er wel veel interessante informatie uit halen.

Omdat je data uit verschillende systemen samenbrengt in PowerBI, doe je veel nieuwe inzichten op. Deze beiden vaak de mogelijkheid om bepaalde processen te optimaliseren, zodat je efficiënter en slimmer werkt.

De PDCA-methode wordt veel gebruikt als het gaat om het optimaliseren op basis van data:

  • Plan: een verandering of test plannen, met het oog op verbetering;
  • Do: de geplande verandering of test uitvoeren;
  • Check: de resultaten analyseren op basis van de verzamelde data;
  • Act: op basis van de resultaten besluiten om de test wel of niet toe te passen.

Met PowerBI stel je eenvoudig rapportages en datamodellen samen

Zonder dat je hier uitgebreide technische kennis voor nodig hebt

Objectenoverzicht

Het is mogelijk om met PowerBi verschillende gegevens uit McMain Online te bekijken. Zo kun je de status van al je objecten, of assets, bekijken in PowerBI. Ook kun je gemakkelijk de volledige onderhoudshistorie bekijken.

Werkopdrachten per type

Ook is het mogelijk om een overzicht te creëren waarin je het totaal aantal werkopdrachten kunt bekijken. Je kunt in dit overzicht zien hoeveel werkopdrachten er van een bepaald type zijn en hoeveel WO’s er zijn per status. Het is mogelijk om per categorie te filteren voor verdere analyse en inzicht.

Meldingenoverzicht

Door een overzicht te maken van alle meldingen zie je wat de meest voorkomende oorzaken zijn en hierop acteren. Ook kun je de status van alle meldingen bekijken en is het mogelijk om de volledige meldingshistorie in te zien.

Preventief onderhoud

Je kunt al het preventief onderhoud vanuit McMain Online in PowerBI bekijken. Zo zie je per asset wanneer er onderhoud is uitgevoerd en kun je o.a. afgevinkte inspectielijsten bekijken.

Storingsoverzicht

Ook is het mogelijk om alle storingen vanuit McMain Online in PowerBI te bekijken. Op basis van de KPI’s uit dit overzicht kun je beslissingen nemen over bijvoorbeeld vervanging van machines.


Koppel McMain Online aan PowerBI met de gratis Open API

De door ons ontwikkelde Open API maakt het mogelijk om data uit te wisselen met andere systemen, zoals PowerBI. Deze API is gratis beschikbaar voor McMain Online gebruikers.

Het is, zonder dat daar al te veel technische kennis voor nodig is, mogelijk om zelf de koppeling tussen McMain Online en powerBI te leggen. Maar uiteraard helpen we je daar ook graag bij.


Meer over de Open API

Waarom McMain Online combineren met PowerBI?


  • Heldere overzichten
  • Alle data op één plek
  • Optimaliseer processen

Aan de slag met PowerBI?

Wil jij ook aan de slag met McMain Online data in een PowerBI dashboard?

Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden. Ik help je graag verder.

Neem contact op
Roel Tiekink

Specialist