Laat installaties maximaal presteren en behoud alle kennis

We kunnen er niet meer onderuit: er is een tekort in de technische branche, maar ook steeds meer technisch personeel mag straks met pensioen. Hoe zorg je er dan als Technische Dienst voor dat de installaties maximaal blijven presteren en de kennis niet verloren gaat?  

Onderhoudssoftware biedt de oplossing! Door gebruik te maken van een onderhoudssysteem kunnen de beide zaken worden aangepakt. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Verouderende installaties

Elke installatie verouderd op den duur. Componenten verslechteren of beschadigen bijvoorbeeld. Door deze achteruitgang neemt de kans op falen of stilstand toe en dat willen we natuurlijk niet! Hoe kunnen we dit tegengaan en er het best mee omgaan? Bij het verouderen draait het niet alleen om de leeftijd van de installaties; installaties kunnen immers jarenlang meegaan. Het draait ook om het inzicht en het onderhoud van de installatie. Daarin kunnen grote stappen worden gezet om de installaties zo lang mogelijk te laten draaien.

Om dit inzicht te bewaken en navolgbaar te maken voor (nieuwe) medewerkers, kan een onderhoudssysteem een grote rol spelen. Door de registratie van onderhoud en storingen bij te houden, weet iedereen wat er speelt en hoe er op diverse storingen kan worden ingespeeld.

Waarborg de kennis

Misschien zijn storingen en stilstand de “risico’s van het vak”, maar elk risico kan beheerst worden. Wij willen daar graag mee helpen door jou een onderhoudssysteem aan te bieden waarin alle onderhoudshistorie en kennis kan worden gewaarborgd.  Door de installaties goed te onderhouden, krijgen ze een betrouwbaar karakter en kan de productie consistent door blijven gaan. Met een systeem dat jou bijstaat en helpt met procedures, contracten en onderhoudsmodellen, zorg je ervoor dat deze procedures niet verouderen. Je kan juist deze procedures constant bijstellen waar en wanneer nodig. Technische kennis is schaars tegenwoordig en het laatste wat je als organisatie wilt is dat de kennis verdwijnt. Kennis kan eenvoudig verdwijnen doordat een medewerker met pensioen gaat of een nieuwe carrière tegemoet gaat. Om dit te voorkomen is het waarborgen van deze vergaarde kennis belangrijk.

Zelf aan de slag met onderhoudssoftware
Wil jij stappen maken in het waarborgen van kennis? Snappen wij! Start gratis onze 30 dagen trial en ga zet de eerste stappen met onderhoudssoftware. Liever eerst even praten over de mogelijkheden? Stuur een berichtje naar sales@mcmain.nl of neem contact op door te bellen naar 0341 – 750 500.