T. Boer & Zn

“McMain is de basis van onze technische dienst”

T. Boer & Zn is een wereldwijd opererende exporteur van Kalfsvlees. Het bedrijf, dat een zelfstandig onderdeel is van de Van Drie Group, heeft verdeeld over 2 locaties in Nieuwerkerk aan den IJssel met een eigen Technische Dienst talloze installaties in beheer. Vanzelfsprekend is regelmatig onderhoud noodzakelijk en zijn storingen aan de orde van de dag. Matthijs de Jong, installatiebeheerder, vertelt over zijn ervaringen met McMain.

“Wij zijn vooral gericht op het verwerken van kalfsvlees. Hier komt natuurlijk ook onderhoud van de machines bij kijken. De aansturing van de technische dienst wordt gedaan vanuit één centraal punt. De werkwijze en de gegevensverwerking wilden we niet laten afhangen van pen en papier, maar moest onze beleving digitaal. Er is gezocht naar software die gemakkelijk overzicht en duidelijkheid biedt aan de werknemers. McMain is langsgekomen bij T. Boer & Zn om een complete presentatie te geven over de software en de mogelijkheden die ze te bieden hebben. Er is toen besloten dat deze software het totaalpakket biedt waar wij naar op zoek waren, dus was de keuze snel gemaakt.”

McMain als overzichtelijke planner

De Jong: “Ik ben fulltime bezig met McMain, we kunnen niet zonder. Alles zit in één programma verwerkt en dit houdt het voor iedereen overzichtelijk. We gebruiken McMain voor het beheer van onze installaties en deze scant en plant ook gelijk het onderhoud voor ons in. Mocht er dan ook bijvoorbeeld jaarlijks een grote storing plaatsvinden, herkennen we dat dankzij McMain en zetten we de frequentie gelijk hoger. Dankzij McMain kunnen we dan ook slimmer preventief onderhoud plegen. Wat ook handig is, is dat je per object kunt kijken en doorklikken. Je gaat van de stuklijst naar een artikel en kan direct zien waar deze in het magazijn ligt. Dat werkt heel simpel.”

“Alles omtrent het beheer van onze installaties staat in McMain en dat houdt het voor iedereen overzichtelijk.”

Meteen resultaat bij McMain

Om het gebruik van McMain binnen de organisatie te stimuleren én optimaliseren, volgen medewerkers van T. Boer & Zn regelmatig cursussen. “Vorig jaar hebben 25 werknemers een cursus gevolgd bij McMain. Allemaal waren ze razend enthousiast over de cursussen. Naast dat werknemers enthousiast zijn over nieuwe kennis is er ook regelmatig contact met McMain. We hebben een vast contactpersoon, dit bevalt ons zeer goed. Als je belt met een vraag is deze altijd snel beantwoord, meestal nog voordat het gesprek is afgelopen. Hier zijn ze altijd heel professioneel in. Ook willen ze nog wel eens meekijken als er iets onduidelijk is.”

Toekomstplannen

De enthousiaste installatiebeheerder zegt in de toekomst te willen blijven werken met McMain: “Het kost wel tijd om de inrichting van de software goed te krijgen, maar dit is een investering die later weer ten goede komt. Ook bij de steeds vaker voorkomende audits is McMain een ideale schakel.”

Er wordt altijd nog gewerkt aan McMain om het beste uit de software te halen. De Jong: “Als wij ergens tegenaan lopen of nieuwe ideeën hebben voor de software, kunnen we dit altijd doorgeven. Er wordt dan naar gekeken of hier bij meerdere klanten vraag naar is en als dit het geval is wordt het in de nieuwste updates meegenomen.”

Aan de slag met McMain (Online)
Wil jij zelf ervaren waarover Matthijs zo enthousiast is? Probeer gratis de trialversie van McMain Online en test het zelf! Heb je nog vragen, neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500.