Afstudeeropdracht Trilling en Predictive Maintenance

Jij hebt skills en kennis over trilling en techniek en wilt die verder ontwikkelen en je wordt enthousiast van het oplossen van onze vraagstukken!

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

Predictive maintenance, in het Nederlands ook wel voorspellend onderhoud, is een onderhoudsstrategie die draait om het bepalen, en voorspellen, van de condities van machines en apparatuur. Hiermee wordt ingeschat wanneer onderhoud moet worden uitgevoerd en wanneer een machine in storing zal treden als je niet ingrijpt. Dat inschatten gebeurt met de hulp van sensoren die data verzamelen over de machines. Een manier om de conditie van je machines te kunnen bepalen, is het meten van trillingen. Door deze te monitoren en hier patronen en/of vormen in te herkennen, kan bijtijds onderhoud uitgevoerd worden om zo een storing te voorkomen. En dat is top, want storingen betekenen stilstand. En dat kost een klant bakken met geld.

Aan de slag!

Maar hoe pak je zoiets het beste aan en wat vertelt trilling ons? Interessante vragen waar wij een antwoord op zoeken. Daar kom jij dus om de hoek kijken. Voor deze opdracht zijn we op zoek naar een knappe kop die warm wordt van techniek. Je gaat je tijdens het afstuderen bij ons namelijk onderdompelen in trillingsmetingen en sensoren. Een super interessante én innovatieve wereld. Je gaat bijvoorbeeld kijken op welke manieren je faalvormen kan herkennen en datasets om onze klanten te helpen storingen te voorkomen en voorspellen. Je onderzoekt hoe we sensordata het beste kunnen verwerken en interpreteren. We zijn heel benieuwd hoe we de trilling zo goed mogelijk kunnen visualiseren. Voor je casestudy kan je aantal verschillende faalvormen hanteren bij een aantal machines om aan te tonen hoe en wanneer deze kapot gaan. Lijkt dit je wat? Lees hieronder hoe je op deze opdracht kunt solliciteren.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie. 

Enthousiast?

Bel ons op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in februari 2023. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.