Afstudeeropdracht Smartfleet

Afstudeeropdracht Smart Fleet

Wil jij samen met ons toffe innovatieve oplossingen bieden aan onze klanten? En wil jij met deze opdracht een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van onze software? Lees snel verder!

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien is. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

Onze software wordt gebruikt om objecten te onderhouden. Hierbij kan je denken aan machines, gebouwen of voertuigen. Bij McMain zien wij een groei in de vraag naar een oplossing voor het onderhouden van voertuigen en/of objecten en daarom willen wij onze klanten op de meest toffe innovatieve manier een oplossing bieden. Wij willen praktische oplossingen ontwikkelen met toegevoegde waarde voor onze klanten. Mogelijke toepassingen zijn Smart Fleet/Fleet Management, waar rijden mijn voertuigen? Of Assetmanagement, waar staan mijn assets of voorraden?

Aan de slag!

Jij gaat antwoord geven op de vraag: Hoe kunnen we de software van McMain innovatief maken op het gebied van Fleetmanagement? Hierbij kan je denken aan het gebruik van sensoren voor locatie bepaling, geofencing en het automatiseren van kilometerstanden. Dit kan je op twee manieren aanvliegen, door het geven van een advies met adviesrapport en bijvoorbeeld een mockup, of door onderzoek te doen naar de eisen en wensen van de klanten, bestaande technische oplossingen en het bouwen van een proof-of-concept.

Dus, doe jij een studie Business IT & Management of Software Engineering en klinkt dit je als muziek in de oren? Kijk dan snel hoe je kunt solliciteren.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie. 

Enthousiast?

Bel ons op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in februari 2022. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.