Afstudeeropdracht Screen Editor

Wil jij samen met ons onze software versimpelen en gebruiksvriendelijk maken voor onze gebruikers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien is. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

Bij McMain hechten we veel waarde aan self-service. Dat houdt in dat elke gebruiker zelf de software moet kunnen inrichten naar wens. Dat is ook ons uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze software. We gaan hiervoor nog een stapje verder, want wij hebben bij McMain een scripting language met een speciale syntax voor ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig velden toe te voegen, te verbergen of aan te passen zonder dat we daar een nieuwe versie van de software voor moeten uitrollen. Maar hoe gaaf is het nou als je daar een user interface omheen kan bouwen?

Aan de slag!

Jij voelt je thuis bij webtechnologieën. Denk aan TypeScript, Angular en API’s. Je kunt je inleven in de gebruiker om een user interface te ontwerpen die aansluit bij de wensen van de klant. Daarnaast sta je open voor nieuwe en innovatieve technologieën waarmee je je vertrouwd gaat maken om deze vervolgens verder te ontwikkelen. Jouw opdracht binnen ons bedrijf is van grote waarde want zodra jij aan het einde van de rit een proof of concept hebt uitgewerkt zullen wij dit ook gaan doorvoeren in onze software. Zo help jij ons mee te bouwen en te ontwikkelen.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie.

Enthousiast?

Klinkt dit je als muziek in de oren? Bel ons dan op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar!

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in februari 2022. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.