Afstudeeropdracht API Dashboard

Zijn dashboarding, interfaces en API’s termen waar jij enthousiast van wordt? Dan ben jij de afstudeerder die we zoeken!

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

API staat voor Application Programming Interface. Klinkt leuk, maar wat houdt eigenlijk in? Een API zorgt ervoor dat twee applicaties heel eenvoudig met elkaar kunnen communiceren, door middel van een software-interface. Voor onze klanten voorkomt een interface dubbel werk en zorgt het ervoor dat de informatiestromen uit hun verschillende programma’s elkaar kunnen versterken. De gebruiker komt dichter bij de data te staan én kan zelf met de data aan de slag. Bijvoorbeeld door middel van dashboarding via Power BI, Tableau of Qlikview. Het voordeel van een API is dat het toegang biedt tot informatie of functionaliteiten van een andere partij, zonder dat je precies hoeft te weten hoe het andere programma werkt.

De opdracht

Deze opdracht begint met een onderzoek naar de (open) API van McMain. Je gaat in kaart brengen hoe deze in elkaar zitten, wat onze ‘standaard’ is en hoe we dit verder kunnen uitbreiden. Je gaat een advies schrijven waarin je ons aanraadt met welke mogelijk tools wij onze API kunnen uitbreiden. Je onderzoekt welke pakketten er zijn, welke specificaties ze hebben en wat de voor- en nadelen zijn van deze pakketten. Hiervoor kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een multi criteria analyse. Je proof of concept (POC) zal bestaan uit een aantal dashboards die  in de pakketten die je onderzocht hebt. Ga jij all-out tijdens je afstuderen? Wie weet maak je dan ook nog wel een super vette instructievideo voor onze klanten. Kortom: leef je uit en laat je creativiteit op je opdracht los. Lijkt deze afstudeeropdracht jou op het lijf geschreven? Je leest hieronder hoe je kunt solliciteren.

Solliciteren doe je zo

Bel ons op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in september 2021. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.