Afstudeeropdracht MJOP (Meerjaren Onderhoudsplan)

Wil jij samen met ons de technische dienst van onze klanten helpen met het lange termijn onderhouden van hun assets? Lees snel verder!

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien is. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

Het MJOP (Meerjaren Onderhoudsplan) bestaat eigenlijk al 100 jaar! Vroeger werden vooral vanuit de overheid MJOP’s opgesteld voor het beheer en onderhoud van gemeentelijke gebouwen. Tegenwoordig is een MJOP bijna niet meer weg te denken. Onze software wordt gebruikt om het onderhoud te registreren. Hierbij kan je denken aan machines, gebouwen of voertuigen. De technische dienst van onze klanten moeten onderhoud uitvoeren en willen vaak een lange termijn planning hebben, ook wel het MJOP genoemd. Deze planning helpt klanten en organisaties met hun onderhoud op lange termijn.

Aan de slag!

Wat ga jij doen? Het is aan jou om een onderzoek te starten en antwoord te geven op de onderzoeksvragen. Denk aan de vragen; wat is een MJOP? Hoe werkt het? Hoe doen onze klanten of concurrenten dat? Hoe moeten we een MJOP implementeren, bouwen en/of ontwikkelen? En ook waarom een MJOP? Of wanneer zet je een MJOP in? Geen vraag is jou te gek!
Aan het einde van deze opdracht weet jij ons alles te vertellen over het opstellen van een MJOP en kan jij zelfs misschien al mee helpen met het implementeren van een MJOP in onze software.

Dus, doe jij een studie Business IT & Management en klinkt dit je als muziek in de oren? Kijk dan snel hoe je kunt solliciteren.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie. 

Enthousiast?

Bel ons op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in februari 2023. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.