Afstudeeropdracht McSnack

Vind jij soms ook dat je te veel moeite moet doen om je favoriete snack te bestellen? Wij ook! Help jij ons mee dit bestelproces te versimpelen?

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien is. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

Internetbureau Freshheads schreef een ode aan de bamischijf. Medewerkers vonden bamischijven heerlijk, maar irriteerde zich aan het ellenlange bestelproces. Ze besloten het makkelijk te maken voor zichzelf en het bestelproces te automatiseren. Met als resultaat de BAPI (Bami API). Bij McMain kennen we deze struggles: Onze collega Kevin heeft een eigen bestelsysteem ‘McSnack’ ontwikkeld waar collega’s elke vrijdagmiddag een broodje of snack in kan worden besteld.

Aan de slag!

Wat ga jij doen? Jij gaat het voor ons nóg makkelijker maken om onze vrijdagmiddag lunch te bestellen. Het is aan jou om een onderzoek te starten naar een samenwerking tussen lokale cateraars/cafetaria’s. Het uiteindelijke doel? Een interface bouwen met een externe partij zodat onze bestellingen direct terecht komen bij de cateraar/cafetaria. Dit scheelt onze HR afdeling super veel werk want door jouw hulp hoeven zij straks niet nog een keer de bestelling door te voeren! Dus, is het al vrijdag?

Studeer jij Software Engineering en klinkt dit je als muziek in de oren? Kijk dan snel hoe je kunt solliciteren.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie. 

Enthousiast?

Bel ons op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in februari 2023. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.