Afstudeeropdracht Internationalisatie

Wil jij samen met ons McMain Software internationaal bekend maken? En weet jij alles over SEO/SEA? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien is. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

De wereld om ons heen digitaliseert in een snel tempo en hiermee ontstaan veel nieuwe kansen. McMain is tegenwoordig in staat haar software compleet online te leveren, daarmee zijn we dus niet meer gehinderd door fysieke grenzen. Wij zijn op zoek naar een enthousiasteling die ons helpt met het opzetten van onze internationaliseringsstrategie.

Aan de slag!

Het doel van deze afstudeeropdracht is om antwoord te zoeken op volgende vragen:

  • Hoe pak je dit aan? 
  • Voor welk(e) land(en) gaan we dit doen?
  • Welke concurrentie zit er op de internationale markt? 
  • Moeten wij onze marketing strategieën aanpassen?
  • Welk zoekgedrag (SEO/SEA) is er in het buitenland?

Aan het einde van de rit hopen wij met behulp van jouw input de stap te zetten naar internationaliseren. Leuk om te weten, jouw advies zal daadwerkelijk in de praktijk worden toegepast. Zo draag jij dus echt een steentje bij aan het ontwikkelen en internationaliseren van McMain.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie.

Enthousiast?

Klinkt dit je als muziek in de oren? Bel ons dan op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in februari 2022. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.