Afstudeeropdracht Interfaces

Ben jij iemand die oplossingsgericht is? En wil jij samen met ons de beste software voor onze klanten leveren? Lees snel verder!

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien is. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

Binnen McMain wordt onderhoud, inkooporders, voorraad en nog veel meer geregistreerd. De laatste jaren zien wij dat McMain steeds meer gekoppeld wordt aan andere programma’s zoals SAP, Exact, Afas of een financieel ERP systeem. Zo’n koppeling noemen wij een interface. Maar wat wordt er nou precies geïnterfaced? Voorbeeld: Een inkooporder in McMain wordt via de interface in een financieel systeem geïmporteerd zoals SAP. Maar daarnaast wordt ook goederenontvangst via de interface geregistreerd en gereed gemaakt voor de betaling. Of facturen die dan in een financieel systeem weer naar McMain worden geïnterfaced zodat je in McMain kan zien wat een machine aan onderhoud heeft gekost.

Aan de slag!

Van een interface merkt een klant eigenlijk weinig. Ze leggen de wens bij ons neer met welke systemen er een interface gebouwd moet worden en wij zorgen ervoor dat de interface gebouwd wordt. Nu willen we onderzoeken of het mogelijk is om de gebruiker zelf interfaces te gaan laten bouwen. Een IFTTT voor de onderhoudswereld. Je kan hierbij denken aan de volgende vragen: Doen andere bedrijven dit al? Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Is het al in te regelen? En zo ja, hoe? Maar ons lijkt het ook heel interessant om onder onze huidige klanten eens te vragen of hier wens naar is. Jij gaat dus alles van A tot Z voor ons onderzoeken en misschien zelfs al aan de slag met het bouwen hiervan.

Dus, doe jij een studie Software Engineering en klinkt dit je als muziek in de oren? Kijk dan snel hoe je kunt solliciteren.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie. 

Enthousiast?

Bel ons op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in februari 2023. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.