Afstudeeropdracht Gereedschapbeheer en Uitleen

Wil jij samen met ons ervoor zorgen dat onze klanten veilig werken? Lees snel verder!

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien is. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

Veel van onze klanten werken met (grote) machines of apparaten. Maar werken met of aan elektrische objecten brengt altijd risico met zich mee.  Volgens de Arbowet moeten alle elektrische installaties en apparaten veilig zijn. Een NEN3140 keuring is een periodieke inspectie aan de bestaande elektrische installaties en apparaten. Bij McMain bieden wij testers aan die deze metingen kunnen uitvoeren. 

Aan de slag!

Jij gaat onderzoek doen naar de onderwerpen binnen NEN3140 die voor onze klanten interessant zijn. Zijn onze klanten überhaupt geïnteresseerd in gereedschapbeheer, en zo ja, op welke gebieden? Dit kan je bijvoorbeeld doen middels een enquête. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat klanten hun gereedschappen beter kunnen beheren? Het liefste zouden wij een specifieke tool maken voor het beheren van gereedschappen. Maar het is ook interessant om een onderzoek te doen naar onze testers. Zijn deze nog up to date? Zijn andere testers beter? Welke testers gebruiken onze klanten of concurrenten?

Dus, doe jij een studie Business IT & Management en klinkt dit je als muziek in de oren? Kijk dan snel hoe je kunt solliciteren.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie. 

Enthousiast?

Bel ons op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in september 2022. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.