Afstudeeropdracht Digital Twin

Jij hebt IT-skills en wilt die verder ontwikkelen en je wordt enthousiast van het oplossen van technische vraagstukken!

Wie zijn wij?

McMain Software is gespecialiseerd in het adviseren en automatiseren van technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. Wij ontwikkelen samen met onze medewerkers en klanten in de onderhoudswereld. Wij zorgen zowel intern en extern dat iedereen blijft door ontwikkelen conform de nieuwste technologieën. Want tegenwoordig gaat het allemaal zo snel. McMain stimuleert ruimte voor eigen creativiteit. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken. Om de conditie van de werknemers in pijl te houden staat de (tafel)voetbal klaar! We zijn een jong team dat enorm aan het groeien is. Dit zorgt voor een fijne en open sfeer binnen het bedrijf. Daarnaast is er de mogelijkheid om na jouw afstudeerstage een traineeship te volgen bij McMain software. Zie www.mcmain.nl voor meer informatie!

Word Digital Twin expert

Met deze opdracht ga je je helemaal onderdompelen in de wereld van digital twin. Wat is digital twin? Waar komt digital twin vandaag? Wat zijn de toepassingen? Deze en andere vragen, kan jij straks beantwoorden! Je gaat ervoor zorgen dat je tijdens je afstudeerproces een theoretische expert wordt van digital twin. Vanuit daar ga je onderzoeken wat digital twin voor McMain kan betekenen. Welke toepassingen zijn er op dit moment al binnen McMain en welke stappen er juist nog gezet moeten worden, zijn vragen die jij gaat beantwoorden met je onderzoek.

Aan de slag!

Je gaat onderzoeken hoe McMain vanaf haar huidige situatie in stapjes naar een 3D visualisatie gaat werken. Je onderzoekt welke stappen McMain moet nemen en in welke volgorde dit het beste gedaan kan worden. We vragen je dan ook om een aantal van deze stappen daadwerkelijk uit te voeren en te gaan bouwen. Je gaat vast onderzoek doen naar het realiseren van een 3D tekening, maar voor jou is de belangrijkste tussenstap het maken van een 2D visualisatie. Er moet eerst een basis komen voor de visualisatie, een stukje gebruikersinterface en het liefst ook geïmplementeerd binnen onze software. Je gaat aan de slag met een functioneel/technisch ontwerp en een proof of concept voor het 2D-model. Aan het einde van je afstudeeropdracht vragen we je om een demo te geven, waarbij je ons de door jou gebouwde software laat zien.

Enthousiast?

Is deze opdracht volledig in jouw straatje en heb jij de drive om Digital Twin expert te worden? Stuur je CV inclusief motivatie naar: stage@mcmain.nl. Heb je nog vragen over de opdracht dan kun je altijd mailen naar stage@mcmain.nl of bellen naar 0341-750 500.