Afstudeeropdracht Augmented Reality

Jij hebt IT-skills en wilt die verder ontwikkelen en je wordt enthousiast van het oplossen van technische vraagstukken!

Wij zijn McMain en daar zijn we trots op

McMain Software is een familiebedrijf met een grote passie voor de onderhoudswereld, waar we al 30 jaar actief in zijn. In een notendop maken we onderhoudssoftware. Dat klinkt misschien niet direct heel spannend. Maar onderhoudssoftware is een onmisbare tool voor technische onderhoudsdiensten en serviceorganisaties. De markt en technologieën ontwikkelen zich in een rap tempo. Dat maakt ons werk zo leuk. Het McMain-team zorgt er dagelijks voor dat iedereen, zowel intern als extern, kan blijven ontwikkelen en werkt met de nieuwste technologie. Elke McMain-er heeft een gezonde dosis gekkigheid en passie verankerd in zijn of haar DNA. En dat zie je ook terug in onze bedrijfscultuur. We vinden ruimte voor eigen creativiteit belangrijk. Zo worden er op vrijdagmiddag borrels gehouden om gave ideeën te bespreken en kun je je conditie op peil houden met een fanatieke pot (tafel)voetbal. We hebben een jong team dat enorm aan het groeien. Dat zorgt voor een prettige en open sfeer.

Een stukje achtergrondinformatie

Augmented reality, afgekort ook wel AR, maakt het mogelijk om digitale beelden over (en in) de werkelijkheid weer te geven. AR kijkt naar de wereld om je heen, bijvoorbeeld door de camera van je tablet of smartphone. De camera herkent je omgeving en voegt hier iets aan toe, denk aan een virtueel object, waarop je kunt klikken. Afbeeldingen die worden overlapt met realtime sensorgegevens kunnen worden gebruikt in AR-toepassingen om product onderhoud en on-site ondersteuning te vereenvoudigen. Augmented Reality is dus een mooie toevoeging op de onderhoudssoftware die McMain ontwikkelt. Zeker in combinatie met de Digital Twin. Een Digital Twin, oftewel een digitale tweeling, is een werkend, virtueel model van een volledig product, proces of dienst dat zeer nauwkeurig is, zowel in de weergave van een systeem als in de omgeving waarin het systeem opereert.

Aan de slag!

Als het goed is heb je nu een beeld bij AR, maar wellicht vraag je je af waar jij in dit verhaal staat. Ofwel: waar kunnen we jouw hulp wel bij gebruiken? Wij zijn op zoek naar een gedreven HBO software-engineer die zich vol overgave gaat vastbijten in de wereld van Augmented Reality. Je gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden van AR. We zijn namelijk heel benieuwd, zeker naar de toepassing van AR in combinatie met de Digital Twin. Vanuit je onderzoek geef je ons advies over hoe wij AR kunnen verwerken in onze software en het gebruik van AR verder kunnen uitbreiden. Jouw onderzoeksresultaten ga je in de praktijk brengen door middel van een proof of concept (POC). Je maakt werkende software, met Angular, in de vorm van een progressive web app (PWA). Klinkt dat je als muziek in de oren? Kijk dan gauw hoe je kunt solliciteren.

Na je afstuderen is er trouwens de mogelijkheid om nog wat langer te blijven plakken door een traineeship bij ons te volgen. Je kunt een kijkje nemen op onze werken bij-pagina voor meer informatie. 

Enthousiast?

Bel ons op: +31 (0) 341 750 500 of stuur een e-mail met je CV naar ons op stage@mcmain.nl. We kijken uit naar je berichtje, wie weet maken we binnenkort al kennis met elkaar! 

Praktische informatie

Je afstudeerperiode bij McMain start in september 2021. Je komt te werken op ons kantoor in centraal gelegen Harderwijk. Vanaf Zwolle CS ben je ongeveer 35 minuten onderweg.