Maintaining your industry since 1984   |   0341 - 750 500|info@mcmain.nl
|, Nieuws, Thema's|Vetipak: “Door McMain draaien onze machines beter én efficiënter”

Vetipak: “Door McMain draaien onze machines beter én efficiënter”

Vetipak is één van de grootste Europese contract packers met meerdere hightech fabrieken op verschillende locaties in Nederland. Door de groei van de organisatie is het bijhouden van het onderhoud niet meer mogelijk zonder een Onderhoud Beheer Systeem. Daarbij werd er door de klanten van Vetipak, alsook het eisenpakket vanuit de Global Standard for Food Safety (BRC), steeds meer verlangt naar het beheren en loggen van al het periodieke onderhoudswerk. Sinds 2010 werkt Vetipak met McMain Software. Rens van de Rakt, Verpakkingstechnoloog, vertelt over zijn ervaringen met McMain.

“De voornaamste reden om met McMain onze onderhoudswerkzaamheden te beheren is de duidelijke en inzichtelijke structuur in de verschillende modules. Zowel het gebruiksgemak, als de diversiteit aan functionaliteiten in het pakket vind ik sterke punten. Bijvoorbeeld inkoop- & voorraadbeheer, het vanuit de objecten denken, contractbeheer en het preventieve onderhoud.”

“Het gebruikersgemak was voor één van de belangrijkste redenen om voor McMain te kiezen.”

Vlekkeloze implementatie

“Belangrijk bij de implementatie van een onderhoudsbeheer pakket is de voorbereiding. Vanuit McMain kreeg ik diverse documenten toegezonden met vragen ten behoeve van deze voorbereiding. Dit, aangevuld met een vragen die de consultant stelde, resulteerde in een vlekkeloze implementatie.”

Grip op de kosten

“In het begin, bij de opbouwfase, was het soms wel zoeken voor de gebruikers. Er zijn namelijk veel mogelijkheden in McMain. Een goede balans vinden in tijd is een uitdaging. Later begon men in te zien dat de investering in tijd een bijdrage begon te leveren aan het beter en efficiënter draaien van ons machines, evenals een betere grip op de kosten.”

‘McMain triggert u om belangrijke werkzaamheden op te pakken’

“Het vastleggen van preventief werken kan in McMain eenmalig en gestructureerd. Na een simpele handeling genereert McMain de werkopdrachten. Daarmee voorkomen wij dat deze onderhoudswerkzaamheden niet of te laat worden uitgevoerd. Heel handig is hierbij het ToDo overzicht. McMain triggert de gebruiker om belangrijke werkzaamheden op te pakken. Onder andere als deze over een vooraf gestelde drempel komen qua tijd in combinatie met de prioriteit.”

‘McMain denkt met ons mee’

“De support verzorgt McMain prima. Bij vragen en/of onduidelijkheden kan ik bellen en/of mailen. Binnen 24 uur krijgen wij antwoord van McMain. Ook bij eventueel (kleine) aanpassingen of wensen qua rapportage denkt McMain met ons mee, om ons vooruit te helpen.”

Toekomstplannen

“Het benutten van de inkoop & voorraad module staat op de planning. Evenals het preventieve onderhoud. Dit willen wij beter en efficiënter gaan gebruiken door bijvoorbeeld het gebruik van procedures. Hierdoor worden alle te inspecteren machines netjes in een overzicht gezet en gezamenlijk uitgeprint op de werkopdracht. Bovendien zal het zoeken van de machine in de diverse fabrieken niet meer nodig zijn. Een ander punt wat wij meer willen gaan inzetten in de toekomst, is het gebruik van de verschillende rapportages in McMain. De organisatie kan hier nog meer mee doen. Ik ben overtuigd dat de rapportage module een belangrijk instrument zal worden.”

2018-11-01T09:59:31+02:00