Koninklijke BAM Groep

BAM Bouw & Techniek maakt overstap naar McMain Pro

Binnen de Bam Bouw en Techniek is sinds kort een nieuwe standaard voor de werkwijze van beheer en onderhoud. Met de update naar McMain Pro heeft BAM Techniek de naam van haar onderhoudsbeheersysteem van ‘McBAM’ veranderd in ‘McMain Pro’.

“Dit besluit is genomen om meerdere redenen”, zo vertelt Ed Blom, manager Landelijk Beheer bij BAM Techniek. Ten eerste heeft de naam “McBAM” niet meer de uitstraling die we graag willen. Verder vinden wij het van cruciaal belang om naar onze stakeholders te laten zien dat BAM gebruik maakt van een gerenommeerd softwarepakket. Tot slot is het belangrijk te melden dat we bewust hebben gekozen voor een aantal standaard oplossingen met de nieuwste innovaties uit McMain Pro.

Bas de Wit, Teamleider Functioneel Beheer bij BAM Techniek, geeft een opsomming van een aantal wijzigingen:

  • Integrale contracten (bouw en techniek) kunnen worden beheerd in McMain Pro;
  • De koppeling tussen McMain Pro en ons financieel software pakket is beter ingericht waardoor sneller en efficiĆ«nter financiĆ«le data beschikbaar is;
  • Rapportages zijn vereenvoudigd;
  • Standaard inrichting van contractbeheer;
  • Standaard interface is beschikbaar om externe FMIS-systemen te koppelen met McMain Pro;
  • Diverse voorbereidingen voor het aanmaken van nieuwe KPI’s.

Met deze aanpassingen is de basis gelegd voor de doelstelling om de dienstverlening naar klanten van BAM nog verder te optimaliseren. In 2015 komt de nadruk te liggen op verdere verdieping en toepassing van die nieuwe mogelijkheden binnen McMain Pro. “Opleiding voor medewerkers en het doorvoeren van verbeterpunten spelen hierbij een belangrijke rol”, aldus Eelke Stellingwerf, Implementatiemanager Integraal Beheer.

Zelf aan de slag met McMain (Online)
Wil je zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan met onderhoudssoftware van McMain? Start gratis de trialversie van McMain Online en probeer het zelf uit. Benieuwd naar de andere mogelijkheden van McMain? Neem dan vrijblijvend contact op via sales@mcmain.nl of 0341 – 750 500.